Balıkçıların suya attığı ağa takıldı... Balıkçılar onu diğer balıkların arasından hemen fark edip onu diğerlerinden ayıkladı. İlk defa göreceksiniz siz de

Balık tutmak için tekneyle açılan balıkçılar ağlarını bir süre sonra çekti. Ağlara takılmış diğerlerinden çok farklı bir balıkla karşılaşınca şaşkınlık içinde onu ayırıp incelemeye başladılar. Nadir bulunan balığın görüntüleri sosyal medyada paylaşıldıktan sonra pek çok kullanıcı, balığı daha önce hiç görmediklerini dile getirdi.

This browser does not support the video element.

Balık tutmak için tekneyle açılan balıkçıların ağına takılan ilginç balığın görüntüleri, sosyal medyada şaşkınlık uyandırdı ve kısa zamanda binlerce kişiye ulaştı. Pek çok kişinin hayatında ilk defa gördüğü canlı mavi rengiyle dikkat çeken nadir balığın görüntülerine sosyal medya kullanıcılarından yorum yağdı. Bir kullanıcı, "Daha önce hiç görmemiştim" derken bir diğeri, "O balıkta o dişler varken yakından görmek istemem" şeklinde yorum yaptı.

MAVİ PAPAĞAN BALIĞI 

Su altı aleminin en ilginç hayvanlarından biri olan mavi papağan balığı, mavi rengiyle ünlüdür. Mavi papağan balığı (Scarus coerulues) Scaridae familyasının Levrekgiller cinsine ait bir deniz hayvanıdır. Papağan balığı çırçır balığı ile akrabadır ve dünyadaki okyanusların tropik resiflerinde bolca bulunur. 10 cinse ayrılmış 90 tane türü vardır; bunlardan birisi mavi papağan balığıdır. 

BÜYÜDÜKÇE RENK DEĞİŞTİRİR

Gençken, kafalarında bulunan sarı nokta büyüdükçe mor renk alarak koyu mavi renge dönüşür. Bu türün ortalama yaşam beklentisi 20 yıldır. Yetişkinlerin boyu 27 cm ile 100 cm arasındadır ve ağırlığı yaklaşık olarak 20 kilo civarındadır. Çoğu durumda erkekler dişilerden daha büyüktür ve kafalarında bir yumru vardır.

NEDEN PAPAĞAN BALIĞI İSMİNİ ALDI?

“Papağan” ismini gaga şeklindeki çenelerinden alırlar, çünkü dişleri birbirine çok yakındır. Bu dişlerle kayalardaki ve mercanlardaki algleri kazırlar. Ayrıca boğazlarının içinde de dişleri vardır. Papağan balığı bu dişleri kullanarak yuttuğu taşları ve mercanları ezerler. Daha sonra bunları kum şeklinde vücuttan atarlar.

Sonraki Haber