Türkiye için 5 Mayıs'ı falan boş verin... Korkunç tarih verildi... O gün evden bile çıkamayacaksınız

Türkiye'de 5 Mayıs'tan sonra havaların ısınmaya başlayacağı iddia edilmişti. Avrupa'dan 5 Mayıs'tan bile beter haber geldi. Hava tahmin uzmanlarına göre El Nino'nun da etkisiyle Türkiye dahil olmak üzere tüm Avrupa ülkelerinde temmuzun ortasında dünyanın en sıcak günü yaşanabilir. Bu gün için 1 Temmuz ile 20 Temmuz arasına işaret ediliyor.

Türkiye'de havaların dengesiz şekilde seyri devam ediyor. Meteoroloji uzmanları geçtiğimiz günlerde yaptıkları değerlendirmede Türkiye'de 5 Mayıs'tan sonra havaların ısınmaya başlayacağını ifade etmişti. Nitekim ülkemizde hava sıcaklıkları 5 Mayıs'a gelmeden artmaya başladı. 

SON BİR SOĞUK DAHA BEKLENİYOR

Türkiye'de tam olarak yaz aylarına girilmeden önce son bir soğuk daha bekleniyor. Sonrasında artık havaların tamamen sıcak olacağı tahmin ediliyor. Ancak Avrupa'dan kısa süre önce gelen haber herkesi şaşkına çevirdi. 

DÜNYANIN EN SICAK GÜNÜ YAŞANACAK

Haberin Devamı

Avrupalı tahmin uzmanları tarafından yapılan değerlendirmelere göre Avrupa'da bu yıl El Nino'nun da etkisiyle en sıcak gün yaşanacak. Uzmanlar bu günün 1 Temmuz ile 20 Temmuz arasında olabileceğini dile getiriyor.

Türkiye'de de sıcak günün bu tarih aralığına denk gelmesi bekleniyor.

Sonraki Haber