İsrail Hizbullah'ın ana karargahını vurdu! Hizbullah lideri Nasrallah öldü mü?

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta peş peşe çok sayıda patlama sesi duyuldu. İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü saldırıya uğrayan karargahta Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın bulunup bulunmadığının araştırıldığını söylerken, İran Tasnim Haber Ajansı ise Nasrallah'ın güvende olduğunu belirtti. Hizbullah'tan konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

İsrail Hizbullah'ın ana karargahını vurdu! Hizbullah lideri Nasrallah öldü mü?

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta çok sayıda patlama sesi duyuldu. Başkent Beyrut'un güney bölgesinde yaklaşık 10 patlama sesinin ardından dumanlar yükseldi.

İsrail tarafından gerçekleştirilen saldırılarda Hizbullah'ın ana karargahının da hedef alındığı bildirildi.

F35'LERLE VURULDU

İsrail tarafından saldırının 6 adet F35 kullanılarak yapıldığı ifade edildi.

İSRAİL BASINI: NASRALLAH CANLI ÇIKAMAZ

İsrail basınında çıkan haberlere göre 'Nasrallahın bu saldırıdan canlı çıkamayacağı' iddia edildi.

2 CAN KAYBI, 76 YARALI

Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesine düzenlediği hava saldırılarının can kaybına ilişkin bilgi verildi.

Saldırılarda ilk belirlemelere göre, 2 kişi hayatını kaybetti, 76 kişi yaralandı.

NASRALLAH DA ORADA MIYDI?

Saldırılarla ilgili açıklama yapan İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari, "Birkaç dakika önce İsrail Savunma Kuvvetleri, Hizbullah terör örgütünün Merkez Karargahına yönelik kesin bir saldırı gerçekleştirdi... İsrailli ailelerin evlerinde güvenli ve emniyetli bir şekilde yaşayabilmeleri için halkımızı korumak için gerekli adımları attı" dedi.

Öte yandan İsrail basınında çıkan haberlere göre; saldırıya uğrayan karargahta Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın bulunup bulunmadığı araştırılıyor.

İsrail Hizbullah'ın ana karargahını vurdu! Hizbullah lideri Nasrallah öldü mü? - Resim : 1

NASRALLAH SALDIRIDAN KURTULDU MU?

Haaretz Nasrallah'ın hedefte olduğunu ancak saldırıdan kurtulduğunu belirtti. Haaretz haberini El Arabiya televizyonuna dayandırdı.

İran Tasnim Haber Ajansı Nasrallah'ın güvendi olduğunu belirtti ancak Hizbullah'tan henüz bir açıklama yapılmadı. Üst düzey İranlı yetkililerin Hasrallah'ın akibetini öğrenmeye çalıştığı belirtildi.

Öte yandan Hizbullah'a yakın kaynaklar, Hizbullah Liderlerinden Seyyid Haşim Seyfettin'in yaşadığını paylaştı. Seyyid Haşim Seyfettin, Nasrallah ölürse yerine geçecek isim olarak biliniyor.

Hizbullah Televizyonu Beyrut'taki saldırıda 2 kişinin öldüğünü 76 kişinin yaralandığını bildirdi.

Reuters ABD'nin saldırıdan önce edilmediğini bilerterek saldırı sırasında ABD Savunma Bakanı Austin'in İsrail Savunma Bakanı ile telefonda görüştüğünü bildirdi.

Amerikan ABC Temevizyonu, Hasrallah ve yardımcılarına kısa süre Beyrut'u ziyaret ederken saldırının gerçekleştiğini ABD'nin saldırıdan bir saatten bile az süre kala haberdar edeldiğini açıkladı. 

İsrail Hizbullah'ın ana karargahını vurdu! Hizbullah lideri Nasrallah öldü mü? - Resim : 2

ANADOLU AJANSI: NASRALLAH'IN KARARGAHTA OLUP OLMADIĞI KONTROL EDİLİYOR

İsrail ordusu ise Hizbullah'ın merkez karargahları hedef alındığını açıkladı. Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Karargahta Hizbullah lideri Nasrallah'ın olup olmadığı kontrol ediliyor. 

Hizbullah televizyonunda saldırı hakkında, "Eşi görülmemiş bir saldırıydı. İsrail sınırı olmayan bir çılgınlık içinde." ifadelerine yer verildi. 

Saldırının başında Hizbullah'a yakın kaynaklar Nasrallah'ın sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.