Doğadaki istilacı hayvanlara karşı çaresiz kalmak istemeyen bilim dünyasının çalışmaları hız kesmeden sürüyor. 100 yıllardan beri istilacı türlerle savaşması için genetiği değiştirilen bir hayvanla ilgili de yeni bir haber geldi.
100.000'lerce hayvanın yakın bir zamanda doğaya salınması bekleniyor.
ÜLKENİN EN BÜYÜK İSTİLACILARINDAN BİRİ
Avustralyalı bilim insanları , türün en kötü eğilimlerini kullanarak ülkenin en kötü istilacılarından biri olan kamış kurbağasına karşı işleri tersine çeviriyor.
Bilim kurgu filmi konusu gibi görünen ancak sert bilimle desteklenen bir hamleyle, araştırmacılar kamış kurbağası yavrularını doğal gelişimlerini durdurmak için genetik olarak değiştirdiler.
SÜREKLİ GENÇ VE AÇ KALACAKLAR
Bu kurbağa yavruları sürekli genç kalırlar ve sürekli aç kalırlar . Genellikle yetişkin kurbağalara dönüşümlerini tetikleyen hormonlar olmadan, yaratıklar gençlik evrelerinde kalırlar ve bu da onlara kamış kurbağası yumurtalarıyla ziyafet çekmek için daha fazla zaman verir.
Akıllı Avustralyalı bilim insanları, hassas ekosistemlerini tehdit eden yaratıkları kendi yaratıklarını yemeye teşvik ederek bir silah olarak kullanıyorlar. Popular Science'ın haberine göre bu, koruma amaçlı yamyamlık.