15 Temmuz Köprüsü'nde şüpheli araç alarmı! Bakan Yerlikaya'dan açıklama geldi

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde şüpheli araç alarmı yaşandı. Bipolar hastası olduğu ifade edilen R.C.Ç., üzerinde "SMA" yazan otomobille köprüde trafiği durdurdu. Bunun üzerine emniyet, köprüyü çift taraflı olarak trafiğe kapattı. 1,5 saat süren ikna çalışmaları sonrası şüpheli teslim oldu. Şüphelinin gözaltına alınmasının ardından köprü tekrar trafiğe açıldı.

Edinilen bilgiye göre, saat 22.14 sıralarında şüpheli bir araç 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde durdu. Şüpheli araç nedeniyle İstanbul Emniyeti alarma geçti.

"SMA" YAZISI DİKKAT ÇEKTİ

Aracın üzerinde "SMA" yazarken, trafik çift yönlü olarak durduruldu. Trafikte kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Olay yerinde polis ekipleri sevk edilirken, İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, "Köprüde meydana gelen olayın bireysel bir eylem olduğunu değerlendiriyoruz. Emniyetiniz tedbir amaçlı köprü trafiğini durdurdu" ifadelerine yer verildi.

15 Temmuz Köprüsü'nde şüpheli araç alarmı! Bakan Yerlikaya'dan açıklama geldi - Resim : 1

Trafik akışı bir süre sonra Anadolu'dan Avrupa yönüne doğru açılırken, köprünün hala tek yönlü olarak trafiğe kapalı olduğu öğrenildi.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

15 Temmuz Şehitler Köprüsünde, üzerinde SMA yazan bir aracın saat 22.14’te yolu kapatması nedeniyle köprü trafiği çift yönlü olarak trafiğe kapatılmıştır. Aracı kullanan R. C. Ç. adlı şahsın 1,5 yıldır bipolar tedavisi gördüğü tespit edilmiştir.

Emniyet görevlilerimiz şahısla müzakere etmiş ve şahıs ikna edilip teslim alınmıştır. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir.

KÖPRÜ TRAFİĞİ TEKRAR AÇILDI

Yaklaşık 1 saat ulaşıma kapalı olan köprü trafiği yapılan çalışmaların ardından tekrar açıldı.