15 yaşındaki çocuk parkta oynarken üzerine ateş açılmıştı: Emniyet gelişmeyi duyurdu!

Bir parkta oynarken maskeli iki kişi tarafından silahla vurularak öldürülen 15 yaşındaki çocuğun ölümüne ilişkin 5 şüpheli gözaltına alındı.

15 yaşındaki çocuk parkta oynarken üzerine ateş açılmıştı: Emniyet gelişmeyi duyurdu!

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde 21 Eylül'de bir parkta oynarken silahla vurularak öldürülen 15 yaşındaki Suriyeli Abdullatif Davvara, maskeli kişiler tarafından katledilmişti.

Parkta 12 el ateş edilerek hedef alınan çocuk ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede aynı gün  vefat etti. 

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, çocuğun öldürülmesine ilişkin 5 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Emniyetten yapılan yazılı açıklamada, 21 Eylül günü saat 21.00 sıralarında Gaziosmanpaşa Yeni Mahalle'de meydana gelen olayda A.D'nin ağır yaralandığı ve tedavi gördüğü hastanede aynı gün hayatını kaybettiği ifade edildi. 

A.D'nin parkta M.F.T. (18) ve A.O. (15) ile oturduğu sırada parka yaya olarak kafalarında kask olan iki kişinin geldiği belirtilen açıklamada, A.D'ye silahla ateş ederek olay yerinden uzaklaştıkları anlaşılan şüphelileri yakalamak için çalışma başlatıldığı aktarıldı. 

5 KİŞİ GÖZALTINDA

Açıklamada, olayı gerçekleştiren K.C.Ö. (18) ve F.C.U. (18) ile şüpheliler ve olayla ilgisi olan Ö.C.U. (20), R.K. (23) ve M.T'nin (18) gözaltına alındığı, 2 ruhsatsız tabanca ile 1 motosikletin ele geçirildiği bilgisi verildi.  Şüphelilerin maktul ile geçmişte kavga ettikleri, olayın intikam saikiyle meydana geldiğinin düşünüldüğü, konuyla ilgili "kasten öldürme" suçundan yürütülen tahkikat işlemlerinin devam ettiği bildirildi.