18 gün sonra cansız bedenine ulaşılmıştı: tv100 ekibi Rojin’in evinde

Van'da kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in acı haberi herkesi yasa boğmuştu. Tv100 Muhabiri Yunus Emre Şeker, Rojin’in evinde abisi ile gündeme gelen iddiaları konuştu. Abi Ömer Kabaiş’in Rojin hakkında anlattıkları Kübra Par ile tv100 Ana Haber’de ekranlara geldi.

Van'da kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in acı haberi herkesi yasa boğdu. 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in cenazesi, Diyarbakır'da gözyaşları içinde toprağa verildi.

İNTERNET ARAMASI DA ORTAYA ÇIKTI

Rojin Kabaiş'in telefonunda yapılan incelemeden çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Genç kızın ölümünde önce internetten "Otopsi nasıl yapılır, cennete nasıl gidilir, ölen kişinin banka hesabındaki para ne olur?" aramalarını yaptığı ortaya çıktı. Rojin'in ölümünden evvel üniversitenin kütüphanesinden aldığı kitap ise Sait Faik Abasıyanık'ın 'Kayıp Aranıyor' kitabı.

ABİSİ ROJİN’İ ANLATTI

Tv100 Ekibi Rojin’in evine gitti. Odasında Rojin’in hangi kitapları okuduğu, üniversite sınavına çalıştığı masası ekranlara geldi. tv100 Muhabiri Yunus Emre Şeker, Rojin’in evinde abisi Ömer Kabaiş ile Rojin hakkında konuştu. Abisi Rojin’in sessiz sakin, içe kapanık ve sadece derslerine çalışan biri ve ailesine düştün olduğunu dile getirdi.

O İDDİALAR HAKKINDA KONUŞTU

Rojin’in intihar ettiği iddiası ve internetten arattığı, “cennete nasıl gidilir” aramaları da soruldu. Abi Kabaiş konuşmasında, “İnternet aramaları gibi aramalara telefona kayıtlı Gmail ile ulaştılar. Bir Gmail hesabını çok kişi de kullanabilir. Bunun kardeşimin telefonundan arattığı ile ilgili kesin bir bilgi yok. Kesinlikle intihar düşüncesi olduğunu düşünmüyoruz dinine bağlı bir insandı" dedi. 

ROJİN’İN BAŞINA NE GELDİ?

“Rojin’in başına ne geldi?” sorusu üzerine konuşan abi Kabaiş, “Köy ile kampüs arasında bir tel var fakat orda bir güvenlik açıklığı var. Oradan sonra bira şişesi olsun bir dünya pislik olmuş. Acaba o tarafa mı gitti kötü insanların eline düştü o düşüncedeyiz. Biz öldürüldüğü ihtimali üzerinde duruyoruz. İntihar gibi bir şey zaten düşünmüyoruz. Yapan biri yada birilerinin bulunmasını ve en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.