18 yıl sonra bir ilk! Erdoğan ve Özel 12. katta bir araya gelecek: Heyette hangi isimler yer alacak? Gündemde hangi konular olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salı günü CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yapacağı iade-i ziyarette emekli ve asgari ücret zamları, kayyum atamaları konularının ele alınması bekleniyor. Görüşme, 12. katta gerçekleşecek ve daha önce Erdoğan ve Özel'e eşlik eden heyetteki isimler bu görüşmede yer alacak.

18 yıl sonra bir ilk! Erdoğan ve Özel 12. katta bir araya gelecek: Heyette hangi isimler yer alacak? Gündemde hangi konular olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salı günü CHP'ye iade-i ziyarette bulunacak. Özgür Özel ile 2 Mayıs'ta AK Parti'de bir araya gelen Erdoğan'ın iade-i ziyareti saat 16.00'da gerçekleşecek. CHP Genel Başkanı Özel'in makamında gerçekleşecek görüşmede, emekli ve asgari ücret zammı, kayyum atanmaları, gezi tutukluları, Can Atalay, Emine Şenyaşar'ın durumu gibi konuların gündeme gelmesi bekleniyor.

PROTOKOL EKİBİ ÖN ÇALIŞMA YAPTI
Cumhurbaşkanlığı protokol ekibi pazar günü CHP Genel Merkez'ne gelerek ön çalışma yaptı. CHP Genel Merkezi'nin önündeki bayraklar arasına, Erdoğan'ın ziyareti esnasında rutin uygulamada olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı forslu bayrak asılacak.

BASININ KATLARA ÇIKMASINA İZİN VERİLMEYECEK
CHP Genel Merkezi'nin girişinde 600 kişilik salonun önü ve bahçenin bir kısmı basın için çalışma alanı olarak hazırlanıyor. Bu alanın dışında çalışmalara ve ziyaret esnasında basının katlara çıkmasına izin verilmeyecek. Basın mensupları kendileri için hazırlanan alanda ziyareti takip edecek.

KRİTİK GÖRÜŞME 12. KATTA GERÇEKLEŞECEK
Cumhurbaşkanı Erdoğan, protokollere göre nasıl karşılanıyorsa CHP'de de aynı protokol uygulanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Özgür Özel karşılayacak. Basının görüntü almasından sonra birlikte 12. kattaki makam odasına çıkılacak. CHP yetkilileri, oturma düzeni ve diğer konularda, herhangi bir mesaj veren veya imaya yol açan görsel düzenleme yapılmayacağını belirtti.

AYNI HEYET EŞLİK EDECEK
2 Mayıs’ta Özel’e CHP İstanbul Milletvekili ve eski ABD Büyükelçisi Namık Tan ve Erdoğan’a AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş eşlik etmişti. CHP Genel Merkezi’nde yapılacak görüşmede de aynı isimler yer alacak. 

ÖZEL, ŞENYAŞAR'IN TALEBİNİ İLETECEK
Özel, Adalet Bakanlığı önünde adalet nöbetini sürdüren Emine Şenyaşar’ı ziyaretinde Erdoğan’ın ziyaretini hatırlatarak “O geldiğinde bu konuyu da kendisine doğrudan annenin ağzından ileteceğim” dedi.

ASGARİ ÜCRET ARTIŞI, EMEKLİ MAAŞI, KAYYUM, AYM ve AİHM KARARLARI GÜNDEMDE
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özel'in görüşmesinde, gündemdeki birçok konunun ele alınması bekleniyor. Başta asgari ücret artışı ve emekli maaşları olmak üzere, kayyum atanması, gezi tutukluları, Can Atalay, adalet arayan Emine Şenyaşar, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları, öğretmen atamalarında mülakat, yerel yönetimlerin borç yükü gibi birçok konu başlığının görüşmede gündeme getirilmesi bekleniyor.

CHP MYK'DA GÜNDEM ERDOĞAN'IN ZİYARETİ
CHP, bugünkü Parti Meclisi ve MYK toplantısında Erdoğan'la konuşulacak konular gündeme alınacak, başlıkları belirleyecek. Erdoğan-Özel görüşmesinin ardından da CHP MYK toplanacak.

GÖRÜŞME ÖNCESİ CHP'Lİ İSİMLER BAKANLARLA BİR ARAYA GELDİ
Bir yandan da görüşme öncesinde CHP Başkan Yardımcılarının ve Bakanlar arasında görüşmeler oluyor. Geçtiğimiz haftalarda CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler bir araya gelmişti. CHP Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı ziyaret etmişti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret etmişti.

MURAT BAKAN, YERLİKAYA İLE GÖRÜŞTÜ
Bugün de saat 10.00'da bir görüşme daha gerçekleşti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı ziyaret etti. O görüşme sonrası kameralar karşısına geçen Murat Bakan, "Verimli bir görüşme oldu. Çözüm önerilerimizi dile getirdik ve ülkenin sorunlarını birlikte çözebiliyor olmamız lazım. O geçmiş yanlıştı. Olmaması gerekirdi" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Özgür Özel arasında yarın olacak görüşme öncesi bu görüşmelerin de olması oldukça kritik önem taşıyor. Yarınki görüşmede de bu konuların konuşulması, bakanların ve CHP Genel Başkan Yardımcılarının görüşmelerinin de gündeme gelmesi bekleniyor.