19 gündür kayıp olan Narin'in cansız bedeni bulundu! Diyarbakır Valisi detayları paylaştı! Çok sayıda gözaltı var!

19 gündür aranan Narin'in cansız bedeni dere kenarında bulundu. tv100 muhabiri Canan Altıntaş, ilk bilgi olarak cansız bedenin bir çuval içerisinde bulunduğunu aktardı. Diyarbakır Valisi "Narin'in öldürüldükten sonra bir çuval içine konup dere kenarına getirildiği, suyun içerisine yerleştirildiği ve üzerine çalılar ve taşlar konarak doğal bir görünümle kapatıldığı anlaşıldı" dedi. Soruşturmada anne, baba ve kardeşlerinin de aralarında olduğu 23 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır’da 21 Ağustos’ta merkez Bağlar ilçesi Kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde Kur’ân kursu dönüşü kaybolan ve bir daha haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran’ı arama çalışmalarından acı haber geldi.

Sabah saatlerinde açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,  "Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağolsun." ifadelerini kullandı. 

GÖZALTI SAYISI 23'E YÜKSELDİ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 23 kişi gözaltına alındı.

KÖYE YAKLAŞIK 1 KM METRE MESAFEDE BULUNDU

tv100 muhabiri Canan Altıntaş Narin'in cansız bedeninin köyün kuzey kısmında, yaklaşık 1 kilometre mesafede, dere kenarında bir çuvalın içerisinde bulunduğunu aktardı. 

Canan Altıntaş, Narin'in cansız bedeninin bulunduğu derenin defalarca kez arandığını da söyledi ve Narin'in cansız bedeninin bulunduğu yerdeki villalara dikkat çekti.

Narin'in cansız bedeni incelenmesi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. 

Öğrenilen bilgiye göre, Narin Güran'ın bulunduğu Eğertutmaz Deresi'nde daha önce bir pembe terlik bulunmuş ancak ailesi terliğin Narin'e ait olmadığını söylemişti.

 

 

19 gündür kayıp olan Narin'in cansız bedeni bulundu! Diyarbakır Valisi detayları paylaştı! Çok sayıda gözaltı var! - Resim : 2

YILMAZ TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç şu açıklamayı yaptı: "Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran evladımızın ölümünden sorumlu olanlarla ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir.

Hepimizi derinden üzen acı olayın açıklığa kavuşması için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 1 Cumhuriyet başsavcıvekili ile 3 Cumhuriyet savcısı daha görevlendirilmiştir.

Narin kızımızla ilgili otopsi işlemi devam etmektedir. Soruşturmanın bu aşamasında 21 şüphelinin gözaltına alınması talimatı verilmiştir."

tv100 MUHABİRİ CANAN ALTINTAŞ NARİN'İN CANSIZ BEDENİNİN BULUNDUĞU YERDE 

Canan Altıntaş olay yerinden son dakika bilgisini paylaştı.

Verdiği bilgilere göre, cansız bedenin bulunduğu çuvalda, Narin'in Kuran Kursu'na giderken kullandığı başörtüsü ve Elif Ba Cüzü de vardı. 

Altıntaş, "Bu işi yapan kişi ya da kişiler her kimse burayı çok iyi tanıyorlar. Suyun akış yönünü bile biliyorlar. Kaç gün önceden yerleştirdiler? Sonradan mı yerleştirdiler? Bunların hepsi merak konusu. Bu iş için bir zaman lazım. Bu işi gerçekleştiren kişi ya da kişiler buradaki ekolojik dengeyi çok iyi bilen, hava durumunu çok iyi bilen, suyun akış hızını bile hesaplayan kişiler. Ve öyle acele davranmışlar ki Narin’den geriye iz bırakmamak adına Narin’in Kur’an’ı Kerim’i, başörtüsü, eteği hepsi çuvalın içine yerleştirilmiş. Bu kişiler Narin'in cesedini saklamak için başka yollar da denemişler."  dedi. 

 

19 gündür kayıp olan Narin'in cansız bedeni bulundu! Diyarbakır Valisi detayları paylaştı! Çok sayıda gözaltı var! - Resim : 3
İŞTE NARİN'İN BULUNDUĞU YER 

 

DİYARBAKIR VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu'nun açıklamaları şöyle:

“Bilindiği üzere, ilimiz Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde ailesiyle birlikte ikamet eden Narin Güran kızımız, 21 Ağustos’tan bu yana kayıp olarak aranmaktaydı.

Kayıp haberinin alınmasından itibaren İl Jandarma Komutanlığımızın koordinasyonunda, başta jandarma, AFAD ve emniyet uzman personelimiz olmak üzere çok sayıda kamu görevlisi marifetiyle ve büyük bir gayretle arama faaliyetlerine bugüne kadar titizlikle devam edilmiştir.

Diğer taraftan da konunun adli boyutu ile ilgili çalışma, Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinasyonunda yürütülmüştür.

8 Eylül 2024 Pazar günü, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde 1 Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi, 2 su altı kurtarma timi, 2 jandarma özel harekat timi, 2 komando timi, 1 iz takip köpek unsuru, 2 kadavra köpek unsuru, 1 arama kurtarma köpeği, 1 dron ve 2 yer altı görüntüleme cihazı ile mahallenin yakınından geçen Eğertutmaz Deresi’nde yapılan aramada, kayıp çocuk Narin Güran, en son üzerinde görüldüğü şahsi kıyafetleriyle birlikte dere kenarında çuval içerisinde, üzeri taşla gizlenmiş vaziyette sabah saat 08.45 sıralarında maalesef ölü olarak bulunmuştur” 

"DOĞAL GÖRÜNTÜ VERİLEREK KAPATILMIŞ"

 "İlk bulgulara göre kayıp Narin Güran’ın, öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisinde konup dere kenarına getirildiği, burada çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içerisinde yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır.

Daha önce aranılan tüm bölgelerin yeniden aranması çalışması kapsamında, Eğertutmaz Deresi’nin bu bölgesi yeniden aranmış, uzman jandarma, JAK ve JÖH ekiplerimizce kayıp kızımızın cenazesine ulaşılmıştır. Kızımıza Allah’tan rahmet diliyoruz, başımız sağ olsun” diye konuştu.

 

19 gündür kayıp olan Narin'in cansız bedeni bulundu! Diyarbakır Valisi detayları paylaştı! Çok sayıda gözaltı var! - Resim : 5

ADLİ TIP UZMANI İSA ALTUN: CESET GÜNLERCE TAŞINMIŞ

tv100 canlı yayınına katılan Adli Bilişim Uzmanı İsa Altun, cesedin taşındığını belirterek yakın çevreyi işaret etti.

"Cesedi taşınmış. Köylerdeki kayıp insanlarda, genellikle yakın çevredeki insanlar üzerine şüpheler yoğunlaşır. Bu çocuğun cansız bedeni günlerce taşınmış. Çünkü drone'lar, arama kurtarma köpekleri bulamamıştı. Eşyanın tabiatına aykırı bir durum. Ben bilimsel veriler ışığında konuşuyorum" dedi.

"ABLASI DA HAYATINI KAYBETMİŞ, AİLE ARAŞTIRMALI"

"Aile biraz sıkıntılı bir aile, engelli ablası hayatını kaybetmiş merdivenlerden düştüğü söyleniyor onun da araştırılması gündeme gelecektir.

"Suya atılmasının en büyük sebebi eğer bir cinsel istismar söz konusuysa ya da bir travma yaşadıysa bunu yok etmek amaçlı. Suya atanlar bunu planlı ve organize bir şekilde düşünmüşler."

19 gündür kayıp olan Narin'in cansız bedeni bulundu! Diyarbakır Valisi detayları paylaştı! Çok sayıda gözaltı var! - Resim : 6

OTOPSİ İŞLEMLERİ SÜRÜYOR, DEFİN İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

 Narin Güran’ın Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemleri sürüyor.

Küçük kızın yakınları kurumun önünde beklerken, mahalle mezarlığında da defin işlemleri için hazırlıklar başladı.

Mezarlığa getirilen kepçe, mezar açmaya başladı.

'TORBADA ÇANTASI, ELİF BA’SI VE TERLİKLERİ VARDI'

Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran’ın otopsi işlemleri sürüyor. Adli Tıp Kurumu’na gelen Diyarbakır Baro Başkanı Nahir Eren, otopsi işlemlerinin yaklaşık 8 saattir sürdüğünü belirterek, "Diyarbakır Barosu olarak soruşturma sürecinin tamamında, gizlilik ilkeleri doğrultusunda takip ettik. Bugün sabah hepinizin bildiği ve ülkeyi sarsan haber geldi. Yaklaşık 8 saattir süren bir otopsi işlemi var. Saat 12.20’den beri başlayan ve hala içeride devam eden. Tabii kamuoyuna yansıdığı sırada Narin bir torbada bulunduğu yerde gömülü bir şekilde, üzerine taşlar konularak bulunmuştu. Torba ve içerisindeki Narin’e ait eşyalar, Elif Ba’sı, çantası, terlikleri de torbadaydı. Bunların hepsi delil ve inceleniyor" dedi. 

19 gündür kayıp olan Narin'in cansız bedeni bulundu! Diyarbakır Valisi detayları paylaştı! Çok sayıda gözaltı var! - Resim : 7

"İÇERİDE YAKLAŞIK 13-14 UZMAN ÇALIŞIYOR"

Narin’in, aradan geçen sürede vücudunda deformeler olduğunu belirten Eren, "En küçük numuneler büyük bir titizlikle alındı. Bu yüzden ön delil toplama anlamındaki işlemler yaklaşık 3 saat sürdü. Yaklaşık 2-5, 3 saattir de dış otopsi dediğimiz, diğer otopsi işlemleri de bitmek üzere. 19 gün geçmiş, 19 gün sonra Narin’in bedenine ulaşıldı. Şu an için ön rapor bir şekilde hazırlanacak ancak patolojik ve biyolojik incelemeler, araştırmalar, raporlar gelmediği sürece şu an için bir şey söylemek zor. İçeride yaklaşık 13-14 uzman çalışıyor. Her dakikasında ben de otopsiye dahil oldum. Bu raporların sonucunu beklememiz lazım.

'VÜCUT DEFORME OLMUŞ'

Sabah Başsavcılıktan aldığımız bilgiyle, aradan geçen 19 günden kaynaklı bedenini deforme olduğunu, ölümün sebebinin tespiti biyolojik ve patolojik araştırmaların sonuçlarına bağlı. Büyük ihtimalle ilgili ve yetkili makamlar açıklama yaparlar. Ne şekilde ve nasıl öldürüldüğü konusunda net bir şey söylememiz mümkün değil. Narin bir şekilde katledildi ve failleri dışarıda olabilir. Bilgi konusunda hassasiyet kamuoyu tarafından da dikkate alınmalıdır. Şu an 3 savcı bu soruşturma ile ilgili görevde. Gözaltı işlemleri, otopsi işlemlerine bağlı elde edilen delille alakalı değil. Raporların dönüşü beklenmekte" diye konuştu.

 

 

İŞTE OLAY YERİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR 

19 gündür kayıp olan Narin'in cansız bedeni bulundu! Diyarbakır Valisi detayları paylaştı! Çok sayıda gözaltı var! - Resim : 9

19 gündür kayıp olan Narin'in cansız bedeni bulundu! Diyarbakır Valisi detayları paylaştı! Çok sayıda gözaltı var! - Resim : 10

19 gündür kayıp olan Narin'in cansız bedeni bulundu! Diyarbakır Valisi detayları paylaştı! Çok sayıda gözaltı var! - Resim : 11

19 gündür kayıp olan Narin'in cansız bedeni bulundu! Diyarbakır Valisi detayları paylaştı! Çok sayıda gözaltı var! - Resim : 12

19 gündür kayıp olan Narin'in cansız bedeni bulundu! Diyarbakır Valisi detayları paylaştı! Çok sayıda gözaltı var! - Resim : 13

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ AÇIKLAMA YAPTI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından "Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin Güran evladımızdan gelen acı haber hepimizi derinden üzdü. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayın ilk anından itibaren başlatılan soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir. Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan ya da olanlar, adalet önünde hesap verecektir" mesajını paylaştı.

  İHA 2 SAAT BOYUNCA BÖLGEYİ TARADI

Narin’i arama çalışmaları kapsamında, bir İnsansız Hava Aracı (İHA) yaklaşık 2 saat boyunca bölgeyi havadan görüntüledi.

Mahalleye 2 kilometre uzaklıktaki gölette tekrar arama yapıldı. 5 dalgıç, ellerindeki çubuklarla derenin dibinde ve dere yatağında inceleme yaptı. Ekiplere iz takip köpekleri de eşlik etti.

KÖYE GİRİŞLER KAPATILDI 

Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından köye giriş-çıkışlar kapatıldı. 

19 gündür kayıp olan Narin'in cansız bedeni bulundu! Diyarbakır Valisi detayları paylaştı! Çok sayıda gözaltı var! - Resim : 14

 

19 GÜNDÜR ARANIYORDU, AMCASI TUTUKLANMIŞTI

8 yaşındaki Narin Güran, Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos tarihinde kaybolmuştu.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın konuyla ilgili yürüttüğü soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında amca S.G. tutuklanmıştı.

19 gündür kayıp olan Narin'in cansız bedeni bulundu! Diyarbakır Valisi detayları paylaştı! Çok sayıda gözaltı var! - Resim : 15

BÖLGE 8 DEFA ARANDI

Narin Güran’ı arama çalışmaları kapsamında Diyarbakır’daki özel ekiple, Ankara’dan gelen özel ekip, koordineli bir şekilde çalışma yürüttü.

Ekiplerin bugüne kadar yaptığı çalışmalarda mahallenin çevresi 8 kez arandı.

Ancak Narin’e dair bir ize rastlanmadı.