2 kişi elektrik akımına kapılarak can verdi! Korkunç olayda ilk tespit yapıldı

İzmir'in Konak ilçesinde 23 yaşındaki Özge Ceren Deniz ve 44 yaşındaki İnanç Öktemay su birikintisinde elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesinin ardından Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Ulutaş yaptığı açıklamada, "trafo merkezlerinden dağıtım panosuna giden kablolarda izolasyon hatası olduğu belirlenmiştir ve bu nedenle iki yurttaşımızın hayatını kaybettiği düşünülmektedir" dedi.

2 kişi elektrik akımına kapılarak can verdi! Korkunç olayda ilk tespit yapıldı

İzmir'in Konak ilçesi Alsancak semtinde Özge Ceren Deniz (23) ve İnanç Öktemay (44) su birikintisiyle dolu yolda karşıya geçmek istedi. Deniz, yola adımını atmasıyla birlikte yoldaki akıma kapılıp yere düştü. Arkadaşı Öktemay, Deniz'in yere düştüğü görmesi sonucunda ona yardım etmek istedi ama o da akıma kapılarak su dolu yolun içine düştü. Çevredekilerin yardım etmek isterken suda akım olduğunu fark etmesiyle Deniz ve Öktemay'ın cansız bedenleri dakikalarca su dolu yolda bekledi.

KONAK BELEDİYE BAŞKANI: KAZA DEĞİL CİNAYET!
Olayın bir kaza değil, cinayet olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, olay yerinde yaptığı inceleme sonrası açıklama yaptı. Başkan Mutlu, "Bu cinayetin niçin olduğunu ortaya çıkarmaya çalışıyor insanlar, teknik adamlar. Biz de onu bekliyoruz. Sorumlularının peşine düşeceğiz. Hiçbir zaman da ölen yurttaşlarımızın haklarını aramayı bırakmayacağız." dedi.

"80 SANTİM DERİNLİKTE OLMASI GEREKEN KABLOLAR, GÖRDÜĞÜMÜZ KADARIYLA 30 SANTİMDE"
Bölgedeki elektrik hattının standartlara çok uymayan bir derinlikte yapıldığını iddia eden Mutlu, "80 santim derinlikte olması gereken kablolar, gördüğümüz kadarıyla 30 santimde ve üzerinde de yeterince bir izolasyon yok gibi görünüyor. Ama tabii ki konunun uzmanları raporlarını hazırlayıp sunduğunda, gerçekten bu ihmali kimin yaptığını, nasıl yaptığını ortaya çıkaracaklar." dedi.

GEDİZ ELEKTRİK'TEN AÇIKLAMA: SON 6 AYDIR HERHANGİ BİR ŞİKAYET KAYDI BULUNMAMAKTADIR
Mutlu'nun açıklamaları sonrası gözler bölgeye elektrik dağıtan şirket olan TEDAŞ'a bağlı Gediz Elektrik Dağıtım Şirketi'ne çevrildi. Söz konusu mazgallardan sorumlu olmadıklarını çizen şirket, "Yapılan ilk incelemelerde bölgede şirketimize ait herhangi bir havai yatırımımızın bulunmadığını, haberlere de yansıyan mazgalların sorumluluğunun şirketimizde olmadığını önemle belirtmek isteriz. Öte yandan, bölgeyle ilgili yatırımlarımıza ilişkin son 6 aydır herhangi bir şikayet kaydı da bulunmamaktadır" ifadelerine yer verdi.

İLK İNCELEME TAMAMLANDI: OLAYIN NEDENİ İZOLASYON HATASI
Öte yandan olayla ilgili ilk incelemenin tamamlandığını duyuran Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Ulutaş "Olay sonrası EMO İzmir Şubesi'nin oluşturduğu teknik heyetin ilk tespitlerine göre, olayın gerçekleştiği sokakta trafo merkezlerinden dağıtım panosuna giden kablolarda izolasyon hatası olduğu belirlenmiştir ve bu nedenle iki yurttaşımızın hayatını kaybettiği düşünülmektedir" açıklamasını yaptı.