2023 yılında yaşanacak felaketler sıralandı! İşte Türkiye için yazılan senaryo...

2023 yılına girmeye az bir süre kalmışken, iyi temenniler dilenirken, felaket senaryosu geldi. 2023 yılında yaşanacak felaketlerde Türkiye için yazılan senaryo korkuttu.

2023 yılında yaşanacak felaketler sıralandı! İşte Türkiye için yazılan senaryo...

Yeni yıla girmeye çok az bir süre kaldı. Her yeni yılda iyi dilekler temenni edilirken, felaket senaryoları da beraberinde geldi. 2023 yılı için beklenen felaketler İngiliz The Economist dergisinde yayınlandı. Listede en çok Türkiye dikkat çekti. 

Türkiye-Yunanistan gerilimi

The Economist'e göre 2023'te yaşanması muhtemel olaylara gıda krizi, enflasyon ve yüksek sıcaklıklar eklendi. Türkiye'nin Yunanistan'ın tacizlerinin ardından ülkeye bir müdahale yapabileceği ihtimaller arasında sıralandı. 2023'te Ege'de Türkiye-Yunanistan gerilimi sonrası Türkiye'nin bir müdahalesi söz konusu olabilir.

Gıda kıtlığı kapıda

Enerji fiyatları, enflasyon, yüksek sıcaklıklar, kuraklık, yüksek faizler, ekonomik büyüme ve gıda kıtlığı Ukrayna'daki çatışmanın önümüzdeki aylarda nasıl sonuçlanacağına bağlı. Ukrayna'nın hızlı ilerlemesi Vladimir Putin'i tehdit edebilir ancak işin çıkmaza girmesi en olası sonuç gibi görünüyor.

Dünyada çatışma riskleri artıyor

Rusya Ukrayna'daki savaşa odaklandığı için başka yerlerde çatışma riskini artıyor. Rusya'nın dikkati dağılmışken arka bahçesinde çatışmalar çıkıyor. Çin, Tayvan konusunda harekete geçmek için daha iyi bir zaman olmayacağını düşünebilir. Himalayalar'da Hindistan-Çin gerilimi artabilir.