25 bin TL olacağı söyleniyordu! Asgari ücrette yüksek zam tahmini geldi

Milyonlarca çalışanın en merak ettiği konulardan birisi olan asgari ücret zammı ile ilgili kritik tahminler hız kesmeden devam ediyor. 25 bin TL olacağı söylenen asgari ücret ile ilgili uzman isim Noyan Doğan'dan 2025 yılı tahmini geldi. Asgari ücret zammının yüzde 45 civarında olacağını söyleyen Doğan çalışan vatandaşları heyecanlandırdı.

25 bin TL olacağı söyleniyordu! Asgari ücrette yüksek zam tahmini geldi

Milyonlarca çalışanın bir süredir merakla beklediği asgari ücret zammı ile ilgili tahminler hız kesmeden devam ediyor. İş verenler tarafından yüzde 25 olarak tahmin edilen zam oranı alanında uzman isim Noyan Doğan tarafından ise yüzde 45 olarak tahmin ediliyor. 

İŞVERENLER YÜZDE 25 ZAM ORANI TAHMİN EDİYOR

Yüksek enflasyon, maaş zamlarında beklentiyi artırırken 2025 asgari ücret tahminleri de belli olmaya başladı. Milyonlarca asgari ücretli enflasyonun altında kalmayacak bir zam beklerken, işverenler ve uzman isimlerden farklı rakamlar geldi.

İşverenler asgari ücrete yüzde 25 oranında bir zam geleceğini öngörüyor. Hatta yeni yıl bütçelerini bu zam oranına göre hazırlıyor.

 

25 bin TL olacağı söyleniyordu! Asgari ücrette yüksek zam tahmini geldi - Resim : 1

UZMANLAR YÜZDE 45 DİYOR

Noyan Doğan ise geçmiş yıllardaki enflasyon-asgari ücret dengesine göre 2025'te asgari ücret zammının yüzde 45 civarında olacağını söyledi. 

Öte yandan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, aralık ayında çalışmalara başlayacak. Son çeyrek enflasyon verilerini belli olması ile asgari ücret netlik kazanacak.

Pandemiden sonra asgari ücrete gelen ara zamlar, bu sene uygulanmamıştı. Asgari ücrette 2025 yılı için de ara zam beklenmiyor. 

 

25 bin TL olacağı söyleniyordu! Asgari ücrette yüksek zam tahmini geldi - Resim : 2