25. Sadri Alışık Ödülleri’ne damga vuran gönderme! Sadri Alışık’ın sözleriyle mesaj verdiler, salon yıkıldı

25. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri, İstanbul'da yoğun bir katılım ile düzenlenen ödül töreninde sahiplerini buldu. Ödül gecesine, tören başlamadan önce gösterilen Sadri Alışık sahnesi damga vurdu. Konuklar, Alışık'ın mesajı vermesinin ardından yoğun bir alkış temposu tuttu.

Türkiye’de tiyatro ve sinema dallarında en uzun soluklu ve sadece oyuncu ödülleri veren tek organizasyon olan “Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri’nin 25.’si özel bir törenle İstanbul Mustafa Kemal Merkezi'nde (MKM) gerçekleşti.

25. Sadri Alışık Ödülleri’ne damga vuran gönderme! Sadri Alışık’ın sözleriyle mesaj verdiler, salon yıkıldı - Resim : 1

KÖPEK SAHNESİ DAMGA VURDU

“Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri” gecesine iş ve sanat dünyasından birçok ünlü isim katıldı. Gerçekleşen ödül gecesine Sadri Alışık'ın Avare filmindeki köpek sahnesi damga vurdu. 

25. Sadri Alışık Ödülleri’ne damga vuran gönderme! Sadri Alışık’ın sözleriyle mesaj verdiler, salon yıkıldı - Resim : 2

"NE DEMEK SERSERİ? BAŞIBOŞ AKLINA ESENİ YAPAN"

Filmin bir sahnesinde Sadri Alışık dertli bir vaziyette sokak köşesinde oturmuş ve karşısındaki sokak köpeğine hitaben; “Arkadaş, gidecek yerim yok arkadaş. İnsanlar parası olmayanı adam yerine koymuyorlar. Benim senden farkım ne? Senin de paran yok benim de. İkimiz de serseriyiz. Ne demek serseri? Başıboş aklına eseni yapan, istediği yere giden ve kimseye bağlanmayan demek. Sen de ben de serseriyiz” diye iç geçirirken sokağın diğer tarafından gelen sarhoş bir adam, sokak köpeğine tekmeyi basar.

25. Sadri Alışık Ödülleri’ne damga vuran gönderme! Sadri Alışık’ın sözleriyle mesaj verdiler, salon yıkıldı - Resim : 3

"SOKAK KÖPEKLERİNE SELAM VERMEK, ADAM OLMAYA ÇEYREK VAR DEMEKTİR"

Sadri Alışık oturduğu yerden kalkıp “Özür dileyeceksin” diye adama söylense de adam özür dilemeden dönüp gitmeye çalışır fakat Sadri Alışık adamı tekmeleye tekmeleye sokak köpeğinin önüne getirerek özür dilemesini sağlar ve adamın arkasından da seslenir: “Bu dersi üniversite mektebinde bile öğrenemezdin. Sokak köpeklerine selam vermek, adam olmaya çeyrek var demektir.”

25. Sadri Alışık Ödülleri’ne damga vuran gönderme! Sadri Alışık’ın sözleriyle mesaj verdiler, salon yıkıldı - Resim : 4

ALKIŞ TUFANI KOPTU

Bu anları ödül gecesinin ekranında izleyen katılımcılardan alkış tufanı geldi. Ödül töreninde izletilen Sadri Alışık'ın bu sahnesi son dönemde başıboş sokak köpekleriyle ilgili süren tartışmaya gönderme olarak algılandı.