2'sini alıp mikrodalgaya koydular, 2 dakika içinde verdiği tepki kayda alındı. Bir anda alev topuna döndüler. Onların meyve olduğuna kimse inanamadı

İlginç deney, sosyal medya kullanıcılarını hayrete düşürdü. 2'sini alıp mikrodalgaya koydular. 2 dakika boyunca neler olduğu saniye saniye kayda alındı. Herkesin severek tükettiği meyveler, bir anda alev topuna döndü ve yanmaya başladı. Görenler gözlerine inanmakta güçlük çekti.

Sosyal medyada paylaşılan ilginç deney, binlerce kullanıcıyı hayrete düşürdü. İnternette pek çok kişinin de yaptığı görülen deneyde, hepsinde benzer sonuç görüldü. 2 üzüm tanesini yan yana mikrodalgaya bırakıp üzerine de bir bardak kapattılar. 2 dakika boyunca neler olduğu saniye saniye kayda alındı. Herkesin severek tükettiği üzümlerin, bir anda alev topuna döndüğü ve yanmaya başladığı görüldü. Videoyu izleyenler, gözlerine inanmakta güçlük çekti. 

BİLİM İNSANLARI ÇÖZMEYİ BAŞARDI

Kanadalı araştırmacıların yaptıkları çalışmada, termal görüntüleme ve bilgisayar simülasyonları kullanıldı. Üzümlerin alev alması için temas etmelerinin düşünüldüğü kadar önemli olmadığı ortaya çıktı. Elektromanyetik rezonans, iyonlaşmış moleküllerin belli bir noktada toplanmasına sebep oluyor. Bir araya toplanan bu moleküller de elektrik iletkenliği ve sıcaklığı epey yüksek olan plazmayı oluşturuyor. Plazma da alev alarak üzümlerin bu ilginç görüntüleri oluşturmasına yol açıyor. Araştırma sonuçlarına göre sodyum ve potasyum molekülleri bu işlemde önemli yer tutuyor. Suyun mikrodalgaları emme özelliği de ‘sıcak noktaların’ ortaya çıkmasına yardımcı oluyor. Bıldırcın yumurtaları, hidrojel topları ve böğürtlen de aynı şekilde alev alabiliyor.