3 gün önce okula kayıt yaptırmıştı: Van'da kaybolan genç kızdan üç gündür haber yok!

Van'da üniversite öğrencisi genç kızdan 3 gündür haber alınamıyor. Ekipler bölgede arama çalışmaları başlattı.

3 gün önce okula kayıt yaptırmıştı: Van'da kaybolan genç kızdan üç gündür haber yok!

Van'da önceki gün yurttan ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan Diyarbarkırlı üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş (21) için arama çalışmaları başlatıldı. 

Van Gölü sahilinde Kabaiş'e ait cep telefonu ve kulaklık bulunurken, aramalar bu bölgede yoğunlaştırıldı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi olan Diyarbakırlı Rojin Kabaiş, 27 Eylül akşamı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıktı ve geri dönmedi. Arkadaşları, kendisine telefonla ulaşamayınca, 12.00 sıralarında polise haber verdi. Yapılan araştırmalar sonucunda, Kabaiş'in 27 Eylül günü saat 18.30'da Van Gölü sahiline çakıl taşı toplamaya gideceğini söylediği ve bir arkadaşını da davet ettiği, ancak arkadaşının bu teklifi reddettiği öğrenildi.

CEP TELEFONU VE KULAKLIK BULUNDU!

Dün, arkadaşları Kabaiş’i Van Gölü sahilinde ararken, kayıp öğrenciye ait cep telefonu ve kulaklık bulundu. Bunun üzerine bölgeye polis dalgıçlar, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edilerek gölde tekne ve botlarla arama çalışması başlatıldı. Olay yeri güvenlik şeridiyle çevrilirken, Kabaiş’in ailesi de arama çalışmalarını yerinde takip etti.

Rojin Kabaiş'in, kaybolmadan sadece 3 gün önce üniversiteye kayıt yaptırdığı öğrenildi. Arama çalışmaları devam ediyor.