35 kişiye mezar olmuştu: Ezgi Apartmanı davasında yeni rapor

Türkiye'nin gördüğü en büyük felaketlerden biri olan 6 Şubat depreminde yıkılan Ezgi Apartmanı ile ilgili son gelen bilirkişi raporu açıklandı. Raporda, binanın tek başına yıkım sebebinin statik projeden kaynaklı hatadan oluştuğu belirtildi.

35 kişiye mezar olmuştu: Ezgi Apartmanı davasında yeni rapor

Bilirkişi raporu hakkında Av. Mesut Çakar açıklamalarda bulundu. Çakar, “Müvekkillerime kolon kesti diyerek sürekli algı operasyonu oluşturuldu, gerçekler ortaya çıktı ve binanın yıkım sebebi ve kusurlu kişiler açıkça ortaya çıktı” dedi.

6 Şubat depremlerinin üzerinden aylar geçti, ancak izleri hala geçmedi. Kahramanmaraş'taki 10 katlı Ezgi Apartmanı, 6 Şubat depreminde yıkıldı. O apartman 35 kişiye mezar oldu. Kolonlarının kesildiği iddia edilen Ezgi Apartmanı davasında yeni bilirkişi raporu dosyaya girdi. "Kolon kesildi" algısı boşa çıktı, bilirkişi raporu kusurluları tek tek açıkladı.

Son gelen bilirkişi raporunda, binanın statik projeden kaynaklı hatadan yıkıldığı kaydedildi. Av. Mesut Çakar, müteahhitin 8 metrelik bir perde duvarını kesmesinin de bilirkişi raporunda yıkıma etki olarak gösterildiğini belirtti. Av. Çakar, müvekkilleri hakkında ‘kolon kesti' iddialarının asılsız çıktığının altını çizdi.