İsveç'in batı kıyısındaki soğuk sularında yaşayan bantlı solucan İsveçli bilim adamları tarafından araştırıldı. Söz konusu solucanın kafasının kesildiği yerden başka bir kafası çıktığını bildirilirken boyunun da 6000 santimetre olduğu açıklandı.
ZEHİRLİ OLDUKLARI BİLDİRİLDİ
Uppsala Üniversitesi Farmakognozi Bölümünden Prof. Dr. Ulf Göransson, devlet televizyonu SVT'ye yaptığı açıklamada, yaptıkları araştırmada İsveç'in batı kıyısındaki soğuk sularda yaşayan bantlı solucanların zehirli olduğunu tespit ettiklerini belirtti.
İNSANLARI ETKİLEMİYOR
Zehrin insanlar için herhangi bir tehlike oluşturmadığını ifade eden Göransson, "Bantlı solucanın salgıladığı zehir, kabuklu böcekler ve kabuklu hayvanlarda çok etkili oluyor ve sinir sistemlerini çökertiyor. Solucanın bu zehri savunma için mi yoksa avlanmak için mi ürettiğini henüz bilmiyoruz." diye konuştu.
İLAÇ YAPIMINDA KULLANILABİLİR
Bantlı solucan zehrinin kabuklu böcekleri etkileyen en güçlü zehir olduğunu aktaran Görranson, zehrin gelecekte ilaç yapımında kullanılabileceğine işaret etti.
KESTİKLERİ YERDEN KAFA ÇIKIYOR,VURSALAR DA ÖLMÜYOR
Latince ismi "Lineus longissimus" olan bantlı solucanlar, 55-60 metreye ulaşabilen uzunluklarıyla dünyanın en uzun hayvanı olarak tanınıyor.Uzmanlar solucanın kafasının kesildiği yerden başka bir kafası çıktığını da ifade ederken vursalar da ölmediklerini ifade etti.