8 günde binlerce trafik ihlali yapıldı: Yerlikaya açıkladı

Hemen her gün binlerce uyarı yapılıyor. Hatta çoğumuz artık harfiyen ezberledik. Ama trafik kurallarına uymayanların sayısı da hiç azımsanacak gibi değil. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 27 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında 2 buçuk milyon aracın denetlendiğini açıkladı. 441 bin 910 sürücüye işlem yapıldı.

8 günde binlerce trafik ihlali yapıldı: Yerlikaya açıkladı

Hız sınırı ihlali, emniyet kemeri takmama, hatta ehliyetsiz araç kullanma... Kurallara uymuyor, kendi hayatlarını olduğu gibi başkalarının yaşamlarını da tehlikeye atıyorlar. Uyarıları dikkate alanların yanında almayanlar da çok. Veriler onu gösteriyor. İçişleri Bakanlığı teyakkuzda.

Sadece 8 günde 2 milyon 498 bin 77 aracın denetlendiğini duyurdu Bakan Ali Yerlikaya. Toplamda 441 bin 910 araca işlem yapıldı. Emniyet, kuralları çiğneyene göz açtırmıyor. Verileri sosyal medya hesabından duyurdu Bakan Yerlikaya. Cezalardan en dikkat çekeni çakarlı araçlar. İzin verilmediği halde aracına çakar takarak trafiğe çıkan 215 sürücüye ceza çıktı denetimlerde. En çok ceza ise hız ihlali. Rakamlar az da değil. Bu süreçte 115 bin 662 sürücü hız kurallarına uymadı. 24 bin 738 aracın periyodik muayene yaptırmadığı da tespit edildi.

Bakan Yerlikaya, bayram günlerinden beri zaman zaman uyarıyor emniyet kemeri takılması için. Tam 23 bin 609 sürücü yine kulak asmadı o ikazlara. En tehlikelisi de sürücü belgesi olmadan trafiğe çıkmak. Yerlikaya'nın verilerinde bu madde de vardı. 14 bin kişi ehliyetsiz direksiyon başına geçmekten ceza aldı. Bir kez daha tekrarladı uyarısını Bakan Yerlikaya: "Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım, aşırı hız yapmayalım. Emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim." dedi.