A Milli Takım, EURO 2024’e damga vurdu! Kaptan Hakan Çalhanoğlu, hedef büyüttü!

A Milli Takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu, EURO 2024’te çeyrek finale çıkılmasını değerlendirerek, “Herkesin mutluluğu, sevinci bizim için çok önemli. Bizim birliğimiz bize bu sonuçları getiriyor. Bizim de en büyük hedefimiz tabii ki kupa kaldırmak. İnşallah finali görürüz. Önümüzdeki maç çok zor olacak bu günkü maç gibi… Ama iyi hazırlanacağımız biliyorum ve inanıyorum” dedi.

A Milli Takım, EURO 2024’e damga vurdu! Kaptan Hakan Çalhanoğlu, hedef büyüttü!

Almanya’da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda Avusturya’yı Merih Demiral’ın attığı gollerle 2-1 yenerek adını çeyrek finale yazdıran A Milli Futbol Takımı, çeyrek finalde Hollanda ile eşleşti.

Milli Takım’ın Avusturya ile oynadığı maçta cezası nedeniyle forma giyemeyen takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu, Sabah’a açıklamalarda bulundu.

A Milli Takım, EURO 2024’e damga vurdu! Kaptan Hakan Çalhanoğlu, hedef büyüttü! - Resim : 1

"DIŞARIDAN İZLEMEK ÇOK KÖTÜYMÜŞ"

Hakan Çalhanoğlu, “Çok heyecanlıydım maçı izlerken. Dışardan izlemek çok kötüymüş. Benim için ayrı bir tecrübe oldu. Orada olmak, dışarıda olmak istemiyorum bir daha” dedi.

"SAHADA OLMAMAK ACI VERİCİYDİ"

“Çekya maçında hiç beklemediğim bir sarı kart yedim ve hepimiz için çok önemli olan Avusturya karşılaşmasında cezalı duruma düştüm” diyen Hakan sözlerine şöyle devam etti:

 “Sahada olmamak acı vericiydi. Ama takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum çok iyi oynadık. Oyuncular 90 dakika müthiş mücadele sergiledi. Bu galibiyet hepimiz açısından çok önemliydi. Bu maçtan önce kampta gerçekten çok iyi hazırlandık.”

A Milli Takım, EURO 2024’e damga vurdu! Kaptan Hakan Çalhanoğlu, hedef büyüttü! - Resim : 2

“MONTELLA’NIN BİR BİLDİĞİ VARDIR, ONUN ARKASINDAN KOŞUYORUZ”

A Milli Takım teknik direktörü Vincenzo Montella’nın 3’lü savunma kurgusuyla maça başlaması hakkında değerlendirme yapan Çalhanoğlu, “Tüm çalışmalarımızı ve analizlerimizi bence dört dörtlük yaptık. Normalde 4'lü savunma sistemi ile oynuyorduk bu maçta hocamızın planı doğrultusunda 3'lü oynadık. Hocanın farklı bir sistemi vardı. Hocanın bir bildiği vardır, bizde hep onun arkasından koşuyoruz. Onun dediğini uygulamaya çalışıyoruz. Avusturya maçında bunu sahada da gördük ve yansıttık” diye konuştu.

“İNŞALLAH FİNALİ GÖRÜRÜZ”

A Milli Takım’ın çeyrek finalde Hollanda’yı yenmesi halinde finale çıkma şansı hakkındaki soruya yanıt veren Hakan, "Biz en iyilerine layığız" diyerek şunları söyledi:

"Gençler de gerçekten her şeyi hak ediyorlar. Genç arkadaşlarımıza sahip çıkmaya çalışıyorum, onlar da beni çok dinliyorlar sağ olsunlar. Portekiz maçından sonra bir düşüş yaşadık ama morali hep yüksek tutmaya çalıştım.

Herkesin mutluluğu, sevinci bizim için çok önemli. Bizim birliğimiz bize bu sonuçları getiriyor. Bizim de en büyük hedefimiz tabii ki kupa kaldırmak. İnşallah finali görürüz. Önümüzdeki maç çok zor olacak bu günkü maç gibi… Ama iyi hazırlanacağımız biliyorum ve inanıyorum.”

A Milli Takım, EURO 2024’e damga vurdu! Kaptan Hakan Çalhanoğlu, hedef büyüttü! - Resim : 3

“MERT AĞABEY ZATEN İSTEDİĞİ ZAMAN TUTAR”

Avusturya maçının son dakikasında Mert Günok’un yaptığı müthiş kurtarış hakkında değerlendirme yapan Hakan, o an yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

"Samet Akaydın, yanımda oturuyordu ‘Aha girdi’ dedi. ‘Yok gol olmadı’ dedim. Sonra Mert Ağabey bir yerden atladı kurtardı. Nasıl atladı, kurtardı gerçekten ben de bilmiyorum ama Mert Ağabey zaten istediği zaman tutar. Performansı harikaydı..."