A Milli Takım futbolun doğrularıyla kazandı

Sevgili okurlar, A Milli Futbol Takımı UEFA Uluslar B Ligi 4.Grup ikinci maçında İzlanda ile karşılaştı. Teknik direktör Vincenzo Montella, Galler maçındaki 4-6-0 sisteminden vazgeçerek ileri uçta Umut Nayir’e sol kanatta Kenan Yıldız'ın yerine Kerem Aktürkoğlu, sağ kanatta ise İrfan Can Kahveci’ye yer verip Arda Güler’i ise forvet arkasında oynattı. Sol beke Eren Elmalı geçerken Mert Müldür ise asıl mevkisi olan sağ bekte görev aldı. Bu değişimleri olumlu buldum.

Maça istekli başlayan A Milli Takım, Kerem Aktürkoğlu’nun attığı golle maça golle başlayarak 1-0 öne geçti. Ancak duran top hastalığımız ve İzlanda’nın bu konuda iyi olması nedeniyle yerleşimden kaynaklı yediğimiz golle skor 1-1 oldu. İkinci yarıya iyi giren A Milli Takım Kerem’in golleriyle maçı 3-1 kazandı.

PERFORMANSIYLA YILDIZLAŞANLAR

Sağ kanatta İrfan ve Mert Müldür, sol kanatta Kerem ve Eren Elmalı gerçekten çok iyi oynadılar. Orta sahada İsmail Yüksek muhteşem oynadı diyebilirim. Arda Güler kalitesini ve klasını konuşturarak tam bir yıldız oyunu performansı gösterdi. Kerem Aktürkoğlu ise tek kelimeyle ‘muhteşem’ oynadı. Onun bu performansı Milli Takım’ın kalan maçlarında kilit rol oynayabilir. Umarım Benfica’da göstereceği performansla bizleri daha da gururlandırır.

MONTELLA FUTBOLUN DOĞRULARINI YAPTI

Bir tebriği de teknik direktör Vincenzo Montella’ya yapmak gerek. Galler maçındaki kötü oyun ve dizilimin ardından yapması gereken doğruları yaptı. Milli Takım iyi oyunla güzel bir galibiyet aldı. Montella futbolun doğrularını yaparsa Milli Takım ile başarılı sonuçlar alabilir. Montella alacağı kararlarla kaderini çizecek.