A Milli Takım'dan deplasmanda muhteşem geri dönüş! Liderliğini sürdürdü

UEFA Uluslar Ligi karşılaşmasında A Milli Takım deplasmanda konuk olduğu İzlanda’yı 1-0 geriye düştüğü maçta 4-2 mağlup etti. A Milli Takım’ın gollerini İrfan Can Kahveci, Hakan Çalhanoğlu, Arda Güler ve Kerem Aktürkoğlu kaydetti.

A Milli Takım'dan deplasmanda muhteşem geri dönüş! Liderliğini sürdürdü

UEFA Uluslar Ligi B Grubu 4. hafta karşılaşmasında A Milli Takım deplasmanda İzlanda ile karşı karşıya geldi.

Laugardalsvöllur Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı Polonyalı hakem Damian Sylwestrzak yönetti. Karşılaşmanın VAR koltuğunda ise bir başka Polonyalı Pawel Malec yönetti.

A MİLLİ TAKIM MUHTEŞEM DÖNDÜ

Karşılaşmaya hızlı başlayan İzlanda henüz 3. dakikada gelen golle 1-0 öne geçti. Gelen golün ardından A Milli Takım baskısını arttırmaya başladı ancak bulduğu pozisyonları değerlendiremedi ve ilk yarı 1-0 sona erdi. İkinci yarıya daha da etkili başlayan A Milli Takım 63. dakikada gelen golle eşitliği sağladı. Gelen golle birlikte oyunun kontrolünü iyice eline geçiren Bizim Çocukları 67. dakikada gelen golle 2-1 öne geçti. İzlanda gelen golle birlikte baskısını arttırıp 83. dakikada eşitliği sağlasa da, A Milli Takım 88. dakikada gelen golle bir kez daha öne geçti. Gelen golle birlikte oyunun kontrolünü iyice eline alan A Milli Takım 90+5. dakikada gelen golle rahatladı ve karşılaşma 4-2 sona erdi.

A Milli Takım’a galibiyeti getiren golleri 63. dakikada İrfan Can Kahveci, 67. dakikada penaltıdan Hakan Çalhanoğlu, 88. dakikada Arda Güler ve 90+5. dakikada Kerem Aktürkoğlu kaydetti. İzlanda’nın golleri 3. dakikada Orri Oskarsson ve 83. dakikada Andri Gudjohnsen

A Milli Takım bu galibiyetle puanını 10’a yükseltip liderliğini sürdürürken, İzlanda ise 4 puanda kaldı.

A Milli Takım bir sonraki karşılaşmasında sahasında Galler’i konuk ederken, İzlanda deplasmanda Karadağ’a konuk olacak.

PENALTIMIZ KURALDAN İPTAL OLDU

Hakan Çalhanoğlu 54. dakikada bir başka penaltı vuruşunda topu ağlara gönderse de VAR’dan gelen uyarı sonrasında Hakan Çalhanoğlu’nun şutu çekmesinin ardından topa diğer ayağının da temas etmesi sebebiyle attığı gol değer kazanmadı ve İzlanda çift vuruşla oyuna başladı.