A Milli Takım’ın EURO 2024 kadrosunda iki yanlış var

Sevgili okurlar, A Milli Futbol Takımı’nın 2024 Avrupa Şampiyonası’nda (EURO 2024) mücadele edecek kadrosu açıklandı. 35 kişi olarak açıklanan aday kadro, kesin olarak 26’ya indi. Kadrodan çıkarılan isimler Doğan Alemdar, Cenk Özkacar, Berat Özdemir, Abdülkadir Ömür, Can Uzun ve Oğuz Aydın oldu.

Kadroyu genel olarak ele aldığımızda defans bölgesinde Ferdi’nin yerinde oynayabilecek, gerçek bir sol bek olmaması. Defans bölgesinde sağ bekte Mert Müldür ve Zeki Korkmaz beklenen performansı verebilecektir. Stoper bölgesinde Abdülkerim Bardakcı ve Merih Demiral ikilisinin ilk 11’de olmasını bekliyorum. Ahmetcan Kaplan, Ajax’ta geçirdiği harika sezonun ardından Abdülkerim’in yedeği olacak, gerektiğinde ise sol bek olarak forma giyebilecek. Samet Akaydın, elemelerde iyi maçlar çıkarmasına karşın oyun içinde bir anda konsantrasyonu dağılabilen bir isim olduğu için biraz riskli bir tercih olmuş, umarım bizi yanıltır ve iyi bir performans gösterir.

4 TANE 6 NUMARA NEDEN KADRODA?

Orta saha bölgesinde 6 numara orijinli İsmail Yüksek, Salih Özcan, Okay Yokuşlu ve Kaan Ayhan bulunuyor. Sayın Montella’nın neden aynı mevkide oynayan 4 oyuncu seçmesine anlam veremedim.

OĞUZ AYDIN, EURO 2024'TE OLMAYI HAK ETMİŞTİ

Kanat bölgesinde İrfan Can Kahveci, Barış Alper Yılmaz, Kenan Yıldız, Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün yer alıyor. Semih Kılıçsoy’un da bu bölgede oynayabildiği düşünüldüğünde toplam 6 futbolcunun olması güzel bir durum. Bence Yunus Akgün'ün yerine Oğuz Aydın kadroda bulunmalıydı, çünkü performansıyla bunu hak etmişti. 

CAN UZUN KADRODA OLMALIYDI

Forvet bölgesine baktığımızda Cenk Tosun, Bertuğ Yıldırım ve Yusuf Yazıcı’yı görüyoruz. Burada Can Uzun olması gerektiğine inanıyordum. Kariyerinin en iyi sezonlarından birini geride bırakmış, dar alan becerisi yüksek ve son vuruşları iyi olan Can’ın mutlaka kadroda olması gerekirdi. Bu konuda bence yanlış yapıldı. Semih Kılıçsoy’un kadroda olmasına ne kadar sevindiysem Can Uzun’un olmamasına da üzüldüm.

Umarım A Milli Takım, EURO 2024’te iyi bir performans göstererek hepimizi gururlandırır. Milli Takım'a canı gönülden başarılar diliyorum.