A Milli Takım’ın ne oynadığını bilen anlatsın

Sevgili okurlar, A Milli Futbol Takımı UEFA Uluslar B Ligi 4.Grup ilk maçında Galler ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı. Sahada futbol adına olumlu hücum aksiyonlarını yapan ev sahibi Galler oldu. Vincenzo Montella idaresindeki Milli Takım’ın nasıl bir futbol oynadığını tam olarak anlayamadık. Kontra atak mı kovaladık, topa sahip mi olduk veya kontrollü bir oyun mu oynadık bilemedik. Bu maçın tek bir olumlu tarafı Barış Alper’in kırmızı kartı sonrası maçın 0-0’lık eşitlikle tamamlanmasıdır.

BARIŞ ALPER YILMAZ FORVET DEĞİL

Türkiye, Galler’i yenebilir miydi, bence evet yenebilirdi. Ancak Montella’nın sahaya bir forvet oyuncusuyla çıkması gerekiyordu. Çünkü ileride top tutan bir forvetinizin olması sizin hücum hattında daha hızlı çoğalmanızı sağlar. Nitekim Barış Alper Yılmaz bir forvet oyuncusu olmadığı için verimli olamadı. Artık Milli Takım’ın bu sistemle devam etmemesi şart. Öte yandan Barış da bu bölgenin oyuncusu olmadığı için isteneni veremiyor ve bir değerimiz kötü gözüküyor. Her zaman şunu söylerim iyi bir sistemde iyi oyuncu değerine değer katar, kötü sistemde ise bir oyuncu gittikçe geriye düşer. Birinin Montella’ya bunu anlatması gerek.

FUTBOL AKLIMIZ KİM?

A Milli Takımımız umarım 9 Eylül’de oynanacak olan İzlanda maçına bir forvet oyuncusu ile başlar ve gerçekten oyunu yönlendiren bir futbol aklı belirler. Galler maçında orta saha oyunu yönlendiren bir isim yoktu. Bir futbolcuyu pazuband verilmesi onu kaptan yapmaz, oyunu yönlendirecek, tüm topları dağıtacak bir liderin Hakan Çalhanoğlu’nun olmadığı zaman olması gerek. Bu ismi de mevcut kadrodan Montella’nın belirlemesi gerekir.

MONTELLA SİSTEM TAKIMI KURMALI  

Galler maçının başka bir versiyonu yaşanırsa Montella’nın uyarılması gerektiğini düşünüyorum. Umarım birileri Montella’ya futbolun doğrularını anlatır ve gerçekten ne oynadığını bilen bir sistem takımı izleriz.