ABD bu haberle sarsıldı! Kabus evindeki zulüm gün yüzüne çıktı!

ABD'de meydana gelen olayda hali vakti yerinde olan bir çiftin, evlatlık çocuklarını ahıra kilitleyip tarlada köle olarak çalıştırdığı ortaya çıktı. Çocuklarına kabus ve işkence dolu yıllar yaşatan çiftin çocukların siyahi olmasından ötürü bu şekilde davrandıkları iddia ediliyor. 

ABD bu haberle sarsıldı! Kabus evindeki zulüm gün yüzüne çıktı!

ABD'yi sarsan olay duyanların kanını dondurdu. Yıllar boyu evlatlık çocuklarına işkence yapan aile, ülkeyi derinden sarstı. Çocukları sırf siyahi olduğu için bu zulmü yapan çift, şimdiye kadar hep kefalet ödeyip serbest kalmıştı. Mahkeme en sonunda kefaleti 750 bin dolar olarak belirleyince hapse döndüler ve haklarında verilecek kararı bekliyorlar.

ABD bu haberle sarsıldı! Kabus evindeki zulüm gün yüzüne çıktı! - Resim : 1

Mahkeme salonunda anlatılanlar herkesin kanını donduraca kadar korkunç detaylara sahipti. ABD’nin Batı Virginia eyaletinde yaşanan olayların merkezinde sevgi dolu bir aile evi gibi görünüp bir kabus ve işkence evine dönüşen bir ev vardı…

Oldukça zengin oldukları bilinen 63 yaşındaki Donald Ray Lantz ve 62 yaşındaki Jeanne Kay Whitefeather çiftiyle ilgili iddialar tüm ülkeyi sarstı.

Üzerlerinde turuncu hapishane kıyafetleriyle mahkeme salonuna getirilen çift evlat edindikleri siyah çocuklarına kölelik yaptırmakla suçlanıyor!

ABD bu haberle sarsıldı! Kabus evindeki zulüm gün yüzüne çıktı! - Resim : 2

5 EVLATLIK ÇOCUĞUN İÇLER ACISI HALİ...

MetroNews'in haberine her şey çiftin evlat edindiği iki genç yaşta çocuğun eski püskü kıyafetler içinde yıkık dökük bir barakada kilitli bulunmasının ardından başladı.

Lantz ve Whitefeather ilk olarak geçen ekim ayında 6, 9, 11, 14 ve 16 yaşlarındaki beş evlatlık çocuğunun Sissonville'deki mülklerinde içler acısı koşullarda yaşadığının bir sağlık kontrolü sonucunda ortaya çıkmasının ardından tutuklanmıştı.

ABD bu haberle sarsıldı! Kabus evindeki zulüm gün yüzüne çıktı! - Resim : 3

SİYAH OLDUKLARI İÇİN BU ZULME MARUZ KALDILAR

Yargıçların “Şimdiye kadar böylesini görmedik” dedikleri iddianamede evlat edinilen çocukların siyah oldukları için çiftin tarım arazilerinde çalışmaya zorlandıkları belirtiliyor.

Çiftin bu dudak uçuklatan olayla ilgili olarak mahkemede insan kaçakçılığı, insan hakları ihlalleri, zorla çalıştırma iddialarıyla yargılandığı ortaya çıktı.

Mahkemede "İddianamede iddia edildiği üzere, bu çocukların ırkları nedeniyle hedef alınmaları ve temelde köle olarak kullanılmaları nedeniyle insan hakları ihlalleri söz konusudur." denildi.

Whitefeather ve Lantz, komşuları iki evlatlık çocuklarını evlerinde bir barakada kilitli tuttuklarını fark edince sosyal hizmetleri aramaları sonrasında soruşturmaya uğramıştı.

Dava dosyasında "Komşular ayrıca çocukların çiftlikte işçilik yapmaya zorlandığını ve konuta girmelerine izin verilmediğini bildirdi" denildi.

İddialara göre çift performansından memnun kaldıkları çocukları ödül olarak daha iyi görünümlü bir başka ahıra koyuyordu.

ABD bu haberle sarsıldı! Kabus evindeki zulüm gün yüzüne çıktı! - Resim : 4

YEMEK YOK IŞIK YOK SU YOK...

Polis 14 yaşında bir erkek ve 16 yaşında bir kız çocuğunu kulübede kilitli halde buldu. İçeride küçük bir portatif tuvalet vardı ama ışık ya da akan su yoktu.

Gençlerden biri polise en son 12 saat önce yemek yediklerini ve ahırda kilitli olduklarını söyledi.

İkili çocuk çiftin kendilerini beton zemin üzerinde şilte olmadan uyumaya zorladığını söyledi. Polis raporlarında iki çocuğun da üst başının perişan halde olduğu ve hiç yıkanmadıkları yer aldı.

750 BİN DOLAR CEZA 

Haklarındaki suçlamaları reddeden çift şimdiye kadar hep kefalet ödeyip serbest kalmıştı. Mahkeme en sonunda kefaleti 750 bin dolar olarak belirleyince hapse döndüler ve haklarında verilecek kararı bekliyorlar.

Mahkeme belgelerine göre, kız çocuğu ayakkabı giyerken, 14 yaşındaki erkek çocuğunun "çıplak ayaklarında açık yaralar" vardı.

9 yaşındaki bir kız çocuğu polis tarafından ana konutun içinde bulundu. Çift üç saat sonra 9 ve 6 yaşlarındaki 2 evlatlık çocuklarını da eve getirdi.

YILLAR BOYU İSTİSMARA UĞRADILAR

Çocuklar polise ve mahkemeye Batı Virginia'daki evde ve ebeveynlerinin Washington eyaletindeki diğer ikametgahında sürekli uğradıkları istismarları anlattılar.

Yıllardır istismara uğradıklarını söyleyen çocuklar, iplerle bağlanıp kaçmaları engelleniyordu.

Öte yandan mahkeme çiftin Washington eyaletinde aynı suçlamalar yüzünden soruşturma altındayken oradan kaçıp Batı Virginia’ya kaçtığına dair kanıtları olduğunu açıkladı.