ABD İsrail'e destek sağlıyor! İran da Rusya'dan MURMANSK-BN aldı! Menzili 5 km!

Hamas lideri İsmail Haniye'nin başkent Tahran'da suikasta uğramasıyla gözlerin çevrildiği İran'ın, müttefiki Rusya'dan ultra uzun menzilli elektronik savaş sistemleri satın aldığı iddia edildi.

ABD İsrail'e destek sağlıyor! İran da Rusya'dan MURMANSK-BN aldı! Menzili 5 km!

Murmansk-BN adlı elektronik savaş sistemlerinin menzili 5 bin kilometreyi buluyor ve bu da Rus üretimi sistemi dünyanın en güçlülerinden biri yapıyor. Askeri uydu haberleşmesinin önüne geçebilen sistem, NATO'ya karşı tasarlandı.

Telegram'daki çok sayıda İran ve Rus hesabı, birden fazla Murmansk-BN sisteminin İran'a konuşlandırıldığını yazdı.

 

Suikastın Haniye'nin odasına yerleştirilen bombayla gerçekleştiği yönünde haberler var, İran Devrim Muhafızları ise İsrail'in 7 kilogram savaş başlığı taşıyan kısa menzilli bir roketle söz konusu odayı vurduğunu duyurdu.

Suikastta parmağı olduğu belirtilen polis özel birimi komutanı Hasan Karami'nin tutuklandığı yönünde haberler vardı ancak İran bugün söz konusu haberleri yalanladı. 

MURMANSK-BN NEDİR?

Murmansk-BN, NATO ve Amerika Birleşik Devletleri’nin yüksek frekanslı askeri uydu haberleşmesini engellemek için özel olarak tasarlanmış uzun menzilli karıştırma sistemidir. Güçlü Elektronik Harp (EW) sistemi, telsiz iletişimini maksimum 5.000 kilometreden (3.106 mil) kesintiye uğratmayı amaçlamaktadır. Karıştırıcı, Yüksek Frekanslı Küresel İletişim Sistemi dahil olmak üzere, özellikle yüksek frekanslı iletişim sistemleriyle mücadele etmek için tasarlanmıştır.