ABD İsrail'e garanti vermişti! İki ülke alarma geçti! ABD'li komutan sabah saatlerinde geldi!

ABD, İsrail'e yapılacak olan herhangi bir saldırıda İsrail'n yanında olacağını bildirdi. ABD Savunma Bakanlığı, İran’ın ve vekil güçlerinin İsrail’e karşı yapması beklenen misillemesinden ötürü bölgeye takviye balistik füze savunma sistemleri, savaş gemileri ve savaş uçakları gönderileceğini duyurdu. ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Michael Erik Kurilla, Hizbullah ve İran'ın İsrail'e yönelik tehditleri sonrasında Pazar sabahı erken saatlerde Orta Doğu'ya geldi.

ABD İsrail'e garanti vermişti! İki ülke alarma geçti! ABD'li komutan sabah saatlerinde geldi!

Axios'a konuşan Üç ABD'li ve İsrailli yetkili, saldırının yarın (Pazartesi) gerçekleştirilebileceğini söyledi. ABD'li ve İsrailli yetkililerin saldırı için hazırlıklara başladığı iddia ediliyor.

İRAN'IN HER AN SALDIRMASI BEKLENİYOR 

Washington ve Kudüs'teki yetkililer, İran ve vekillerinin, Hizbullah askeri şefi Fuad Şukr ve Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesine misilleme olarak İsrail'e her an saldırabileceğini düşünüyor.

ABD MERKEZ KUVVETLER KOMUTANI ORTA DOĞU'YA GELDİ 

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Michael Erik Kurilla, Hizbullah ve İran'ın İsrail'e yönelik tehditleri sonrasında Pazar sabahı erken saatlerde Orta Doğu'ya geldi. Axios'a konuşan üç ABD'li ve İsrailli yetkili, saldırının yarın (Pazartesi) gerçekleştirilebileceğini açıkladı ve İsrail ve ABD'nin savunma hazırlıklarına başladıklarını duyurdu.

PENTAGON ASKERİ SEVKİYAT DESTEĞİ GÖNDERİYOR 

Pentagon, Cuma günü yaptığı açıklamada, Ortadoğu'ya bir savaş uçağı filosu göndereceğini ve bölgede bir uçak gemisi bulundurarak, İsrail'i savunmak ve ABD askerlerini korumak için Amerikan askeri varlığını artıracağını açıkladı.

ABD'li yetkililer, İran'ın olası bir misillemesinin, 13 Nisan'da İsrail'e düzenlenen saldırı gibi olmasını bekliyor ancak kapsamının daha geniş olabileceği ve saldırının Hizbullah'ı da içerebileceğini düşünüyor.