ABD Suriye'de ateşle oynuyor: PKK'nın işgalindeki Haseke'ye askeri takviye yolladı

Terörist destekçisi ABD, Suriye’de sinsi hamlelerine devam ediyor. Son olarak, PKK/YPG’nin işgali altındaki Haseke’ye 40 araçlık bir askeri takviye gönderdi. Bebek katillerinin yerel seçim yapmaya kalkıştığı bir dönemde ABD’nin böyle bir hamlede bulunması dikkat çekti.

ABD Suriye'de ateşle oynuyor: PKK'nın işgalindeki Haseke'ye askeri takviye yolladı

Amerika, Suriye’nin kuzeydoğusunda PKK’ya destek olmakla kalmıyor; teröristlerin işgali altındaki bölgelere de cephane yığıyor. ABD ordusu, PKK/YPG’nin işgal ettiği Haseke ilindeki üssüne 40 araçlık askeri takviye gönderdi. Konvoyda zırhlı araçlar, mühimmat ve hava savunma sistemleri yer aldı. El-Velid Sınır Kapısı’ndan Haseke’ye giriş yapan konvoy, Şeddadi ilçesindeki askeri üste ulaştı. Konvoya ABD helikopterleri de eşlik etti.

PKK/YPG’nin yerel seçim yapmaya çalıştığı bir dönemde ABD’nin bölgeye askeri takviye göndermesi dikkat çekti. ABD’nin Haseke’nin yanı sıra Rakka ve Deyrizor illerinde de çok sayıda üssü ve askeri noktası bulunuyor. ABD ordusu, 2019’da Barış Pınarı Operasyonu’nun başlamasıyla harekat bölgesindeki üslerini boşaltmış, petrol sahaları civarında yerleşmeye öncelik vermişti.