ABD'de bir kadın Müslüman çocuğu boğarak öldürmeye çalıştı! ABD Başkanı açıklama yaptı!

ABD'nin Texas eyaletinde Filistin asıllı Müslüman bir aile saldırıya uğradı. Elizabeth Wolf isimli kadın, yüzme havuzunda ilk olarak 6 yaşındaki erkek çocuğuna saldırıda bulundu. Anne oğluna yardım etmek isterken de, 3 yaşındaki kızı boğmaya çalıştı. Wolf ayrıca ırkçı söylemlerde de bulundu. Gözaltına alınan kadın kefaretle serbest bırakıldı. ABD Başkanı Joe Biden ise sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

ABD'de bir kadın Müslüman çocuğu boğarak öldürmeye çalıştı! ABD Başkanı açıklama yaptı!

ABD' Texas'taki Euless Polisi Departmanı, Filistin asıllı 3 yaşındaki çocuğu boğmaya çalışan Elizabeth Wolf'ün gözaltına alındığını ve cinayete teşebbüs ile suçlandığını açıkladı. 

Polis kayıtlarına göre, olay 19 Mayıs'ta gerçekleşti. Filistin asıllı anne ve 3 ile 6 yaşlarındaki çocukları, sitelerinde yer alan havuza indi.

Amerikalı Elizabeth Wolf, başörtülü anneye nereli olduklarını sorduktan sonra havuza girdi.

Irkçı söylemlerde bulunan Wolf, daha sonra çocuklara saldırdı.

Çocukların annesi hemen havuza atlarken, 6 yaşındaki çocuk Wolf'un elinden kurtuldu.

Anneye saldıran Wolf, diğer taraftan 3 yaşındaki küçük kız çocuğunu suyun altına itti.

Anne ve çocuğunu olay yerinde bulunan Afrika kökenli bir Amerikalı kurtardı.

42 yaşındaki Wolf cinayete teşebbüs suçlamasıyla gözaltına alındı. Wolf kefaretle serbest bırakıldı. 

NEFRET SUÇU OLARAK DEĞERLENDİRİLMELİ 

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) ise yaptığı yazılı açıklamada, olayın nefret suçu olarak değerlendirilmesi çağrısında bulundu.

Söz konusu aile ve tüm Müslüman toplumunun korunmasını talep eden CAIR, açıklamasında Filistin asıllı annenin ifadelerine de yer verdi.

Anne, "Biz Filistin asıllı Amerikan vatandaşlarıyız. Güvende olmamız için nereye gitmemiz gerekiyor bilmiyorum. Ülkemde savaş var, burada ise nefret. Çocuğum travma yaşıyor, her kapıyı açtığımda kaçıp saklanıyor." ifadelerini kullandı.

ABD BAŞKANI JOE BIDEN AÇIKLAMA YAPTI 

Biden, sosyal medya platformu X hesabından Filistin asıllı Müslüman çocuğa yönelik saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Söz konusu olaydan "derin rahatsızlık" duyduğunu belirten Biden, "Hiçbir çocuk şiddet içeren bir saldırıya maruz kalmamalıdır, kalbim ailesiyle birlikte." ifadesini kullandı.