ABD’de kritik zirve… Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu mevkidaşı Blinken ile bir araya geldi: Görüşmede F-16 vurgusu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD'li mevkidaşı Blinken'ın gerçekleştireceği heyetlerarası görüşme gerçekleşti. Blinken görüşme öncesi tahıl koridoru anlaşmasındaki katkıları için Türkiye'ye teşekkür etti. Çavuşoğlu görüşmede F-16 konusunun da masada olacağını vurguladı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye-ABD Stratejik Mekanizma toplantılarını kurumsallaştırmak ve yılda en az iki kez toplanmak üzere ABD'ye teklifte bulunduklarını söyledi.

ABD’de kritik zirve… Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu mevkidaşı Blinken ile bir araya geldi: Görüşmede F-16 vurgusu

Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması kapsamında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken görüşme gerçekleştirdi.

Çavuşoğlu görüşme öncesi yaptığı açıklamada Ukrayna halkına meydana gelen helikopter kazası sebebi ile başsağlığı diledi. Çavuşoğlu masadaki konulara değinerek "F-16 talebimizi tekrar dile getireceğiz. Bu sadece Türkiye için değil, NATO ve ABD için de önemli bir konu." dedi.

"TAHIL KORİDORU ANLAŞMASINDAKİ ÇABALARI İÇİN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Blinken görüşme öncesi yaptığı konuşmanın başında tahıl koridoru anlaşmasındaki çabaları için Türkiye'ye teşekkür etti. Blinken "Türkiye ile yakın müttefiklik ve ortaklık ruhu içinde fikir ayrılıklarınızı çözeriz" sözlerine yer verdi.

ABD’de kritik zirve… Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu mevkidaşı Blinken ile bir araya geldi: Görüşmede F-16 vurgusu - Resim : 1

GÖRÜŞME SONRASI ÇAVUŞOĞLU'NDAN KRİTİK AÇIKLAMALAR

Bakan Çavuşoğlu, Blinken ile görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye-ABD Stratejik Mekanizma toplantılarını kurumsallaştırmak ve yılda en az iki kez toplanmak üzere ABD'ye teklifte bulunduklarını söyledi.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Son derece verimli bir toplantı gerçekleştirdik.Enerji iş birliğimizi daha da geliştirmek için dün arkadaşlarımız kendi aralarında görüştüler, mutabık kaldılar. Bugün Blinken ile yaptığımız görüşmede de mutabık kaldık.