ABD’den ‘Charlie’ uyarısı! Saldırı bekleniyor! Avrupa üsleri için en yüksek ikinci alarm seviyesi verildi!

İsrail dün gerçekleşen bir insansız hava aracı saldırısında 18 İsrail askerinin yaralanmasının ardından, aralarında Kfar Kila ve el-Bayyaada'nın da bulunduğu Güney Lübnan'daki köylerine saldırı başlattı. ABD ise Avrupa'daki bazı ülkelerde bulunan askeri üslerinde alarm seviyesini yükseltti. Pentagon’un haberi doğruladığı bilinirken sürenin bir hafta olduğu bildirildi.

ABD’den ‘Charlie’ uyarısı! Saldırı bekleniyor! Avrupa üsleri için en yüksek ikinci alarm seviyesi verildi!

 ABC News ve CNN’in ismi açıklanmayan yetkililere dayandırdığı haberinde Avrupa’nın çeşitli yerlerindeki Amerikan üslerinde “Charlie” alarmı verildi.

"TETİKTE OLMAYA DEVAM EDİYORUZ"

ABD Avrupa Komutanlığı (USEUCOM) AFP haber ajansına yaptığı açıklamada "Tetikte olmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı. Pentagon’un haberi doğruladığı bilinirken sürenin bir hafta olduğu bildirildi.

AVRUPA'DA KIRMIZI ALARM

Orta Doğu'dan topyekün savaş sesleri gelirken ABD, Avrupa'daki askeri üslerinde kırmızı alarm verdi.

ABC News ve CNN'in ismi açıklanmayan yetkililere dayandırdığı haberinde Avrupa'nın çeşitli yerlerindeki Amerikan üslerinde "Charlie" alarmı verildi.

ABD’den ‘Charlie’ uyarısı! Saldırı bekleniyor! Avrupa üsleri için en yüksek ikinci alarm seviyesi verildi! - Resim : 1

ABD ordusunun web sitesinde bu seviyenin "bir olay meydana geldiğinde ya da bir tür terörist eylemin ya da personel veya tesislere yönelik hedef almanın muhtemel olduğunu gösteren istihbarat alındığında" emredildiği belirtildi.

En yüksek seviye olan "Delta" ise bir terör saldırısı meydana geldiğinde ya da "yakın" olduğunda uygulanır.

YAZ AYLARI BOYUNCA TEYAKKUZ İKİ KATINA ÇIKARILMALIDIR

Pentagon'dan yapılan açıklamada "Avrupa sahasında görev yapan ABD hizmet mensupları ve ailelerinin emniyet ve güvenliğini potansiyel olarak etkileyen faktörlerin bir araya gelmesi nedeniyle, ABD Avrupa Komutanlığı yaz ayları boyunca teyakkuzu vurgulama çabalarını iki katına çıkarmaktadır" denildi.

PENTAGON DOĞRULADI

Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon, Avrupa'da Charlie alarmı verildiğine dair haberleri doğruladı.

 Fox News'a konuşan bir Pentagon yetkilisi, Avrupa'daki tüm üslerde Charlie alarmı verildiğini ve bu hafta muhtemel bir saldırı için güvenilir istihbarata sahip olduklarını söyledi. Yanı sıra, ABD ordusu Avrupa'da görev yapan askerleri için üsler dışında üniforma giyilmesini yasakladı.