ABD'li country müzik yıldızı Kris Kristofferson yaşamını yitirdi

Müzik kariyerini oyunculukla başarılı bir şekilde dengeleyen country şarkıcısı Kris Kristofferson 88 yaşında hayatını kaybetti.

ABD'li country müzik yıldızı Kris Kristofferson yaşamını yitirdi

ABD'li country şarkıcısı ve aktör Kris Kristofferson yaşamını yitirdi. Kristofferson'ın ailesi, Pazar gecesi ünlü ismin ölümünü doğruladı ve Cumartesi günü evinde "huzur içinde vefat ettiğini" söyledi. 

Kariyeri boyunca çok sayıda ödül kazanan sanatçı, özellikle Me and Bobby McGee ve Help Me Make It Through the Night gibi şarkılarda şarkı yazarlığıyla tanınıyordu. Ayrıca hit film A Star Is Born'da da rol aldı.

Kristofferson, 2021'de sahnelere veda etmiş ve yalnızca bazı etkinliklere nadiren katılmıştı.

Country müziğin akla gelen ilk isimlerinden Kristofferson, birçok Hollywood filminde yer almıştı.

KRIS KRISTOFFERSON KİMDİR?

22 Haziran 1936’da Brownsville-Teksas’ta doğan Kristofferson, country müziğinin önde gelen isimlerinden biri oldu. Kaliforniya’daki Pomona Koleji’nde yazarlık eğitimi alan Kristofferson, daha sonra Rhodes bursiyeri olarak Oxford’a gitti.

1960’ta Oxford’dan yüksek lisans derecesini aldı, Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) döndü ve orduya katıldı. Askerlik görevi sırasında edebiyat öğretmenliği yapması için görevlendirilmişti.

1965 yılında Nashville’i ziyaret etti ve iki hafta içinde ordudaki görevinden istifa etti, müzik kariyerine devam etmek istedi.