ABD'li gazetecinin 'Biden Netanyahu'ya küfür etti' iddiasına Beyaz Saray'dan ilginç açıklama!

ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu yalancılıkla itham ettiği ve birçok kez de küfürlü sözler kullandığı iddia edildi. Biden'ın Netanyahu için küfürlü ifadelers arf edip etmediği sorusunu yanıtlayan Beyaz Saray yetkilisi "Herhangi bir şeyi doğrulayamam" dedi.

ABD'li gazetecinin 'Biden Netanyahu'ya küfür etti' iddiasına Beyaz Saray'dan ilginç açıklama!

ABD'li gazeteci Bob Woodward'ın çıkacak olan "War" isimli kitabında Biden ile Netanyahu arasında son aylardaki görüşmelere ve perde arkalarına ilişkin bilgilere yer verildi.

GERİLDİLER İDDİASI

Kitapta, Biden ile Netanyahu arasındaki ilişkinin bu yılın bahar aylarında oldukça gerildiği ifade edildi. Nisan ayındaki bir telefon konuşmasında Biden'ın Netanyahu'ya Gazze Şeridi konusundaki stratejisini sorduğu, İsrail Başbakanı'nın ise Refah'a kara saldırısı düzenlemeleri gerektiğini söylediği aktarıldı.

Bunun üzerine Biden'ın "Bibi (Netanyahu'nun lakabı) bir stratejin yok" ifadesini kullandığı ve ayrıca küfürlü sözler sarf ettiği belirtildi.

İsrail'in mayıs ayında Gazze'nin Mısır sınırında yer alan ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'a kara saldırısı başlatması üzerine Biden'ın yakın çevresiyle yaptığı konuşmada Netanyahu'ya küfür ettiği kitapta yer aldı.

"YALANCI VE KÖTÜ BİR ADAM"

Kitapta ayrıca Biden'ın sinkaflı kelimelerle Netanyahu için "yalancı ve o kötü bir adam" ifadelerini kullandığı aktarıldı.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasındaki görüşmeye ilişkin açıklama yaptı.

SÖZCÜ YALANLAMADI

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Biden'ın kapalı kapılar ardında Netanyahu hakkında küfürlü ifadeler kullandığı iddiasını içeren ve ABD'de 15 Ekim'de piyasaya çıkacak Bob Wodward'un kitabı hakkında da yorum yapmaktan kaçıntı.

Jean-Pierre, Biden'ın Netanyahu için küfürlü ifadeler kullanıp kullanmadığı sorusuna, "Herhangi bir şeyi doğrulayamam" cevabını verdi.