Acılar hala taze! Deprem bölgesinde gözyaşları içinde buruk bayram: Her bayram değil, her gün buradayım

6 Şubat'ta Kahramanamraş merkezli depremlerde yakınlarını kaybedenler bayram namazı sonrası mezarlıklara akın etti. Depremzedeler mezar başında dua ederek gözyaşı döktü.

Acılar hala taze! Deprem bölgesinde gözyaşları içinde buruk bayram:  Her bayram değil, her gün buradayım

Deprem bölgesindeki kentlerde bayram namazının ardından mezarlığa akın eden vatandaşlar, 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden yakınları için dua etti. Hüznün ve gözyaşının hakim olduğu mezarlıkta, duygusal anlar yaşandı. 6 Şubat depreminde kaybettikleri binlerce kişinin acısını hala yaşayan depremzedeler, kurbanlarını kesmeden önce mezarlık ziyaretini gerçekleştirdi.
Acılar hala taze! Deprem bölgesinde gözyaşları içinde buruk bayram:  Her bayram değil, her gün buradayım - Resim : 1
ADIYAMAN'DA 8 BİN 387 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ
Depremde hayatını kaybeden yakınlarının mezarı başında gözyaşları içerisinde dua eden depremzedeler, zor günler geçirdiklerini dile getirdi.

Acılar hala taze! Deprem bölgesinde gözyaşları içinde buruk bayram:  Her bayram değil, her gün buradayım - Resim : 2

MALATYA'DA BİN 237 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ
Yaklaşık bin 237 kişinin vefat ettiği Malatya'da yakınlarını kaybedenlerin ilk durağı Şehir Mezarlığı oldu. Mezarları sulayarak gözyaşları içerisinde dua eden depremzede vatandaşlar, yürekleri burktu.
Acılar hala taze! Deprem bölgesinde gözyaşları içinde buruk bayram:  Her bayram değil, her gün buradayım - Resim : 3
ACILAR HALA TAZE
Depremde yakınları kaybeden aileler uzun süre kabir başında gözyaşı dökerken aradan geçen zaman rağmen acılarının halen dünkü gibi taze olduğunu söylediler.
Acılar hala taze! Deprem bölgesinde gözyaşları içinde buruk bayram:  Her bayram değil, her gün buradayım - Resim : 4
YAKINLARI İÇİN DUA ETTİLER
Malatya Şehir Mezarlığı'nda buruk bayramın geçtiği bir başka nokta da Şehitlik oldu. Çocuklarını vatan uğruna toprağa veren aileler de sabahın ilk ışıkları ile birlikte Malatya Şehitliği'ne gelerek dua etti, bir bayram daha çocuklarından ayrı yaşamanın acısını yaşadı.
Acılar hala taze! Deprem bölgesinde gözyaşları içinde buruk bayram:  Her bayram değil, her gün buradayım - Resim : 5
OSMANİYE'DE BİN 10 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ
6 Şubat depremlerinde Osmaniye'de bin 10 kişi hayatını kaybetti. Osmaniye Esenevler Mahallesi'nde yaşayan Yönet ailesi depreme 52 kişinin hayatını kaybettiği, 9 katlı Yonca Sitesinde B bloğunda yakalandı. Asrın felaketinde yan yatan binada Nuri Yönet, babası Ayhan Yönet (60) ve annesi Aynur Yönet (53) kaybetti. Nuri Yönet, bayramla aynı güne denk gelen Babalar Günü’nde babası ve annesinin mezarını ziyaret etti.
Acılar hala taze! Deprem bölgesinde gözyaşları içinde buruk bayram:  Her bayram değil, her gün buradayım - Resim : 6
"GİDECEK, ÖPECEK EL KALMADI"
Gidecek baba ocağının ve öpecek elin kalmadığını söyleyen Nuri Yönet, ''Biz Osmaniye'de Kurban Bayramı ile birlikte hüznü ve neşeyi bir arada yaşıyoruz. Bayramın neşesi bizde babalar gününün hüznüyle birleşiyor. Geçen yıl 6 Şubat depreminde Osmaniye'de anne babamı kaybettim maalesef Kurban Bayramı'yla birlikte Babalar Günü'nde denk gelmesi bizim acımızı ikiye katlıyor. Bizim acımız herkesin anlayabileceği bir acı değil biz medyadan, sosyal medyadan, televizyonlardan, başka yerlerde deprem olduğu zaman Allah rahmet eylesin deyip bu duyguları yaşamadan kanal değiştiriyorduk. Lakin bu acı başka bir acıymış onu öğrendik. Her ikisini kaybetmemiz daha da büyük bir acıya sebebiyet veriyor. Bayrama denk gelen bu şekilde özel günlerde acımızı tarif etmemiz daha da zor oluyor. Baba ocağını kaybettik, gidilecek bir baba evimiz kalmadı. Öpülecek bir babamız annemizin eli kalmadı. Bu bizim acımızı daha da çok arttırıyor. Osmaniye bir deprem bölgesi biz bu acımızı her an her yerde halen yaşıyoruz. Bu özel günlerde de acımız ikiye katlanıyor" dedi.
Acılar hala taze! Deprem bölgesinde gözyaşları içinde buruk bayram:  Her bayram değil, her gün buradayım - Resim : 7
DEPREM HATAY'DA 25 BİN KİŞİNİN ÖLÜMÜNE YOL AÇTI
Hatay'da 25 bine yakın insan vefat etmişti. Depremde vefat eden vatandaşlar için Antakya ilçesi Narlıca Mahallesi'nde deprem mezarlığı kurulmuştu. Her bayram olduğu gibi bu bayram da depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren ziyaret için deprem mezarlığına geldiler.
Acılar hala taze! Deprem bölgesinde gözyaşları içinde buruk bayram:  Her bayram değil, her gün buradayım - Resim : 8
YÜREK BURKAN KARELER
Mezarları sulayarak göz yaşları içerisinde dua eden depremzede vatandaşlar, yürekleri burktu. Hatay Büyükşehir Belediyesi de mezarlığı bayraklarla donatarak, ziyaret gerçekleştiren vatandaşlara dikmeleri için çiçek dağıttı. 
Acılar hala taze! Deprem bölgesinde gözyaşları içinde buruk bayram:  Her bayram değil, her gün buradayım - Resim : 9
“BİZE BAYRAM GELMEDİ, BENİM BİR OĞLUM VARDI ONU VE TORUNLARIMI KAYBETTİM”
Asrın felaketinde vefat eden evladının ve torunlarının mezarını ziyarete gelen Kader Ayvas, “Bize bayram gelmedi, benim bir oğlum vardı onu ve torunlarımı kaybettim. Ben kayboldum, onlar ölmedi biz öldük. Tarifi yok, sözün bittiği yerdeyiz. Zor bir bayram, burada durmak bile istemiyorum. 5 çocuğumu kaybettim” dedi.
Acılar hala taze! Deprem bölgesinde gözyaşları içinde buruk bayram:  Her bayram değil, her gün buradayım - Resim : 10
"BİZE BAYRAM YOK"
Deprem sonrası bayramların buruk geçtiğini ifade eden Özkan Seyyar, “Bize bayram yok, adı bayram. Bizim bayramımız depremden sonra bitti. Burada 3 yeğenim ve babamın mezarı var. Yakın dereceden 6 vefatımız var depremde” ifadelerini kullandı.
Acılar hala taze! Deprem bölgesinde gözyaşları içinde buruk bayram:  Her bayram değil, her gün buradayım - Resim : 11
“NE YAZIK Kİ BURUK BİR BAYRAM”
Kız kardeşinin mezarı başında gözü yaşlı şekilde çiçek diken Fadime Demirkol, "Kız kardeşimin mezarını bayram ziyarete geldim. Acımız değişmedi, her gün aynı şeyi yaşıyoruz. Rabbim bu acıyı bir daha göstermesin. Ne yazık ki buruk bir bayram. 2 yıla yakın süredir bizim için değişen bir şey yok” dedi.
Acılar hala taze! Deprem bölgesinde gözyaşları içinde buruk bayram:  Her bayram değil, her gün buradayım - Resim : 12
“BİZİM İÇİN BAYRAM EKSİK OLACAK”
Yengesinin ve yeğenlerinin mezarlarını ziyaret eden Mahmut Çelik, "Depremde yengem ve 2 yeğenim vefat etti. Bugün de bayram ziyareti için geldik. Sürekli ziyaret ediyoruz ve duamızı yapıyoruz. Bizim için bayram eksik olacak” dedi.