Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan tv100'e özel açıklamalar: Narin soruşturmasında kamuoyunun bilmediği deliller var!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tv100'de canlı yayında açıklamalarda bulundu. Narin Güran soruşturması hakkında açıklama yapan Bakan Tunç, "Kamuoyunun bilmediği deliller var." dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tv100'de canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır’da Kuran Kursu'ndan çıktıktan sonra kaybolan ve cesedi 19 gün sonra dere yatağında çuval içinde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran soruşturması hakkında bilgi veren Bakan Tunç, "Kamuoyunun bilmediği deliller var. Savcılar Narin'in failini tespit edecek." dedi.

Bakan Tunç Narin Güran soruşturması hakkında şu ifadeleri kullandı: 

"Titiz bir çalışma yapılıyor. Narin evladımızı katledenler kim, gizlilik kapsamında soruşturma devam ediyor. 19 gün sonra cansız bedenine ulaşıldı, adli soruşturma başlatıldı.

Cumhurbaşkanımız özellikle konuya hassasiyet gösterdi ve yakından takip etti.

241 kişinin ifadesi alındı. 28'si şüpheli, 12 kişi tutuklu. DNA örnekleri alındı. Bulgular var elimizde.

Narin evladımızdan alınan 91 DNA örneği, baz çakışmaları, HTS ayrıntıları, ifadeler inceleniyor.Araçlardan çıkan bulgular var, kamera kayıtları var, TÜBİTAK’a gönderildi. 

Tüm bunların hepsi değerlendirmeye tabi tutulacak. Ve dosyada kamuoyunun bilmediği deliller var. İddianeme ortaya çıktıktan sonra sorumluları görebileceğiz. 

 Katiller en ağır cezayı alacak.Milletimizin vicdanı rahatlayacaktır." 

"YARGI REFORMUNU PLANLIYORUZ"

"Bu dönemde özellikle 2024-2028 yıllarını kapsayacak olan yargı reformu strateji belgesi kapsamında önemli hedeflerimiz olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız bu ay içerisinde kamuoyuyla paylaşacak. Bir yıllık bir çalışma gerçekleştirdik. Bu 1 yıllık süre içerisinde hakim savcılarımızdan görüşler aldık. Yargı reformunu ortaya koyacağız.

Yasama döneminde meclisimizde özellikle yargı alanında destek olacağız. Vatandaşlarımızdan gelen problemler, uygulayıcılarımızdan, hakim savcılarımızdan yargının işleyişiyle ilgili değerlendirmelerimizi kanun taslaklarına dönüştürerek onların takdirlerine sunacağız.