Adana’da şiddetli yağış! Metrekareye 50 kilogram yağış düştü

Adana'da dün başlayan ve adeta yaşamı felç haline getiren ''Süper Hücre'' sonrasında kent genelinde günlük yaşam durma noktasına geldi. Yaşanan şiddetli yağışlar sonrasında bir evin çatısı çökerken kent genelinde metrekareye ise 50 kilogram yağış düştü.

Adana’da şiddetli yağış! Metrekareye 50 kilogram yağış düştü

Adana'da etkili olan “Süper Hücre” kent genelinde yaşamı durma noktasına getirdi. Metrekareye 50 kilogram yağış düşen kent genelinde birçok noktada sel ve su baskınları meydana geldi. 

YAĞMUR SONRASI SEL VE SU BASKINLARI MEYDANA GELDİ

Meteorolojiden edinilen bilgiye göre dün Adana’da etkili olan ve hayatı felç eden “Süper Hücre” olayında en fazla yağmur Yüreğir ilçesinde görüldü. Meteoroloji verilerine göre Yüreğir’de metrekareye 50, Sarıçam’da 39.7, Seyhan’da 31.2, Kozan’da 16.6, Çukurova’da ise 11 kilogram yağmur düştü.

Yağmur nedeniyle 112’ye 90 çağır geldi. 50 vakanın olduğu tespit edildi. 30 su baskınına müdahale edilirken 20 kişi kurtarıldı. Su baskınlarına müdahale için Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından 17 araçla 68 personel, Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünden ise 56 araç ve 154 personel ile müdahale edildi.