Adnan Oktar'dan ilginç talep: Hakimliğe başvurdu, 5 hesabın kapatılmasını istedi

Kurduğu silahlı suç örgütüne yönelik davada 8 bin 658 yıl hapse çarptırılan ve cezaevinde tutuklu bulunan Adnan Oktar, kendisiyle ilgili paylaşım yapan 5 sosyal medya hesabının kapatılmasını talep etti.

Adnan Oktar'dan ilginç talep: Hakimliğe başvurdu, 5 hesabın kapatılmasını istedi

Cezaevinde tutuklu bulunan Adnan Oktar, mahkemeye başvurdu ve dikkat çeken bir talepte bulundu. Kendi lehine paylaşımlarda bulunan sosyal medya hesaplarının kapatılmasını istedi.

Adnan Oktar yıllarca televizyon ekranlarında sansasyonel açıklamaları ve çarpıcı iddialarıyla konuşuldu. 2018 yılında büyük bir operasyonla yakalandı ve hakkında 8 bin 658 yıl hapis cezasına hükmedildi. Ancak Adnan Oktar durmadı...

Üyelerini diri tutmak ve örgüte yeni üyeler kazandırmak amacıyla avukatlar ve sosyal medya grupları üzerinden güncel bir yapılanma kurdu. Oktar'ın güncel yapılanmasına ilişkin dava sürerken, sosyal medyada paylaşımlar yapılmaya devam etti.

Bu sosyal medya hesaplarının kapatılmasına yönelik çok sayıda karar alındı, ancak bu kez dikkat çeken hamle Oktar'dan geldi. Adnan Oktar'ın avukatı, sulh ceza hakimliğine başvurarak bazı hesapların kapatılmasını talep etti. Gerekçesi de ilginçti: Oktar lehine olan paylaşımların yargılama sürecini olumsuz etkilediği öne sürüldü.

Öte yandan güncel yapılanmaya ilişkin davada, Adnan Oktar, Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna'nın "örgüt propagandası yapma" suçundan 43 yıl 6'şar kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. 17 sanığın ise "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "örgüte yardım" ve "örgütün veya amacının propagandasını yapma" gibi suçlardan farklı oranlarda hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Duruşma 10 Temmuz’da görülecek.