AFAD duyurdu! Kahramanmaraş ikinci kez sallandı! 5 büyüklüğünde deprem!

Kahramanmaraş'ta 3.8 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından, 5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Deprem, Adana, Hatay, Gaziantep ve Mersin gibi illerde de hissedildi.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamada, saat 9.31'deki depremin derinliğinin 7 kilometre olduğu aktarıldı.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD'dan yapılan açıklamada "Kahramanmaraş ilimizin Pazarcık ilçesinde, saat 09.31’de 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

AFAD'dan yapılan bir sonraki açıklamada ise "Kahramanmaraş ilimizin Pazarcık ilçesinde saat 09.31’de meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız." denildi.

 VALİ ÜNLÜER'DEN AÇIKLAMA

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Pazarcık ilçemizde 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. Şu an itibari ile olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Allah ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun." dedi.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da yaptığı açıklamada "Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 5.0 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." dedi.

BELEDİYE BAŞKANI GÖRGEL: OLUMSUZ BİR İHBAR YOK

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel de açıklamasında "Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun. Şu an için olumsuz bir ihbar yok. Rabbim beterinden korusun." ifadelerini kullandı.

BAKAN KURUM: İL MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİMİZ SAHADA ÇALIŞMALARINA BAŞLADILAR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da "Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen 5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimiz sahada çalışmalarına başladılar. Şu an itibarıyla herhangi bir olumsuzluk tespit edilmedi. Gelişmeleri anbean takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.