Ağrı'da adeta yer gök delindi! Şiddetli sağanak sonrası sel meydana geldi

Ağrı'nın Tutak ilçesinde adeta yer gök delindi. Şiddetli sağanak yağmur sonrasında meydana gelen sel yaşamı durma noktasına getirdi. Yaşanan sel sonrasında birçok tarım arazisi zarar görürken vatandaşlar ise büyük korku yaşadı.

Ağrı'da adeta yer gök delindi! Şiddetli sağanak sonrası sel meydana geldi

Ağrı'nın Tutak ilçesine bağlı Palandöken ve Sorguçlu köylerinde yaşanan şiddetli sağanak sonrasında sel felaketi yaşandı. Yaşanan sel hadisesinin ardından bölgede birçok tarım arazisi büyük ölçüde zarar gördü. 

TARIM ARAZİLERİ VE YOLLAR BÜYÜK ORANDA ZARAR GÖRDÜ

Ağrı’da etkili olan sağanak yağış, Tutak ilçesine bağlı Palandöken ve Sorguçlu köylerinde sele neden oldu, tarım arazileri ve yollar büyük zarar gördü.

Gün boyunca devam eden şiddetli yağış, akşam saatlerinde etkisini artırarak bölgedeki derelerin taşmasına yol açtı. Taşan dereler, köylerin içinden geçen yolları ve tarım arazilerini su altında bıraktı. Özellikle Palandöken ve Sorguçlu köylerinde tarım arazilerinde büyük çapta hasar meydana geldi.

Yağışların devam etme ihtimaline karşı köylüler uyarılırken, sel felaketinin ardından Ağrı’da hayatın normale dönmesi için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

 

Ağrı'da adeta yer gök delindi! Şiddetli sağanak sonrası sel meydana geldi - Resim : 1