Aile Destek Ödemesi'nde detaylar belli oldu! Ne zaman yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için sağladığı Aile Destek Ödemesi'nin detayları belli oldu. İhtiyaç sahibi vatandaşların tek tek belirlenmesi ve gerekli yardımların sağlanması için yapılan destek programının ödemelerinin Eylül ayı takvimi herkes tarafından merak ediliyor.

Aile Destek Ödemesi'nde detaylar belli oldu! Ne zaman yatacak?

İhtiyaç sahibi vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanacak olan Aile Destek Ödemesi'ne dair detayların her birisi tek tek belli oldu. İhtiyaç sahibi ailelere yönelik sunulan destek ödemelerinin Eylül ayı takvimi herkes tarafından merak ediliyor.  İşte tüm merak edilenler...

Türkiye'de ekonomik sıkıntılardan en çok etkilenen düşük gelirli aileler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenlenen "aile destek ödemeleri" büyük önem taşıyor. 2022 yılından itibaren ödenmeye başlanan bu yardımlar, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" ekranı üzerinden takip edilebiliyor.

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, destek ödemelerini her ayın 15'inde hesaplara yatırmaya başlıyor. Bu kapsamda, Eylül 2024 ödemelerinin 15 Eylül'de yapılması bekleniyor.

ÖDEMEYE DAİR AYRINTILAR

- Aylık Gelir 450 TL ve altı: 1.250 TL
- Aylık Gelir 450 TL üzeri ─ 911,15 TL ve altı: 1.100 TL
- Aylık Gelir 911,15 TL üzeri ─ 1.372,30 TL ve altı: 950 TL
- Aylık Gelir 1.372,30 TL üzeri ─ 5.667,37 TL’den az: 850 TL

ÇOCUK SAYISINA GÖRE ÖDEME SAĞLANIYOR

- 1-2 çocuklu haneler: 350 TL
- 3 çocuklu haneler: 450 TL
- 4 çocuklu haneler: 550 TL
- 5 ve üzeri çocuklu haneler: 650 TL

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile destek ödemelerine başvuracak kişilerin uyması gereken bazı şartlar bulunmaktadır:

- Türk vatandaşı olmak,
- Mavi Kart sahibi olmamak,
- Yerleşim adresinin yurt dışında olmaması,
- 18 yaşından küçük olmamak,
- Hanede memur, noter, muhtar olarak çalışan veya yurtdışında çalışan, yurtdışına borçlanan ya da özel sandıklar kapsamında olan kişilerin bulunmaması gerekmektedir.

Bu ödemelerle ilgili detaylı bilgi ve başvuru süreci için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi kaynaklarından ve sosyal yardım bilgileri sorgulama ekranından faydalanabilirsiniz.

 

Aile Destek Ödemesi'nde detaylar belli oldu! Ne zaman yatacak? - Resim : 1