Teknik arıza nedeniyle tüm seferler durdu!
Taksim-Kabataş füniküler hattında teknik arıza meydana geldi. Arıza nedeniyle seferler durma noktasına geldi. Metro İstanbul, sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımla arızayı duyurdu.
Taksim-Kabataş füniküler hattında teknik arıza meydana geldi. Arıza nedeniyle seferler durma noktasına geldi. Metro İstanbul, sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımla arızayı duyurdu.
Burdur'da LPG yüklü bir tankerin devrilmesi sonucunda Burdur-Antalya kara yolu çift yönlü bir şekilde ulaşıma kapatıldı.
Nijerya'nın kuzeydoğusunda terör saldırılarından kaçıp komşu ülkelere sığınan 6 bin kişi evine geri dönüş yapacak.
Brezilya'da şiddetli yağışların sebep olduğu sellerde yapılan ilk tespitlere göre 10 kişi yaşamını yitirdi, 21 kişi ise kayboldu.
BM yayımladığı yeni raporunda Gazze'de İsrail saldırıları sonucunda biriken enkazın 2 senedir devam eden Rusya-Ukrayna savaşı sonucunda Ukrayna'da oluşan enkazdan çok daha fazla olduğunu paylaştı.
TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail aleyhine açılan soykırım davasına Türkiye'nin müdahil olması için yapılacak olan hukuki çalışmalar sonrasında resmi başvurunun da gerçekleştirileceğini kaydetti.
Dünyaca ünlü aktör Depardieu hakkında 'tecavüz' ve 'cinsel tacizden' soruşturma açıldı. Haziran 2019'da takipsizlik kararı verilen "tecavüz" ve "cinsel taciz" suçlamalarıyla ilgili yeniden suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.
İYİ Parti'de istifalar devam ediyor. İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan, görevinden istifa ettiğini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ta askeri aracın devrilmesiyle şehit düşen askerlerin ailesine başsağlığı mesajı iletti.
Şanlıurfa'da nisan ayında tarlalara gömülü halde, kayıt dışı 351 trafo olduğu tespit edildi. Tespit edilen kaçak trafoların, ekonomiye zararının yılda 200 milyon liradan fazla olduğu belirtildi.
Karamanda yaşayan 60 yaşındaki Şerife K., dördüncü katta yer alan balkondan düşerek hayatını kaybetti. Kazım Karabekir Paşa Mahallesi 281. Sokak'ta bulunan apartmanın etrafına sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Şerife K.'nın cansız bedeni Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü.
Şanlıurfa'da 53 bin 500 KVA gücünde 351 kayıt dışı trafo, tarlalara gömülü halde bulundu. Trafoların, drone kayıtlarında tarlalara gömülerek gizlendiği tespit edildi. Yetkililer tarafından kaçak trafoların sulama sezonunda çalışsa bile ekonomiye yılda 200 milyon liradan fazla zararı olduğu belirtildi.
Edirne Valiliği'nden yapılan açıklamada, Lalapaşa ilçesinde devriye gezen ekipler tarafından yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 5 düzensiz göçmenin yakalandığı duyuruldu.
Yunanistan'da '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü' kutlamaları nedeniyle meydanlarda ve caddelerde güvenlik önlemleri arttırılırken, başkent Atina'da bulunan Yunan Parlamentosu önünde de polisler görev yapıyor.
Diyanet'ten yapılan açıklamada kurada adı çıkmayan vatandaşların değişik yollarla, seyahat ve ticaret vizeleriyle hacca götürme vaadinde bulunanlara itibar etmemeleri gerektiğine vurgu yapılarak, "Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı bu sene hac vizesi haricindeki seyahat vizesi, işçi vizesi ve ticari vizeyle girenlerin yakalanmaları halinde ülkeden anında deport edileceğini bize iletti" ifadelerine yer verildi.
1 Mayıs’ta Adıyaman’dan yürek burkan bir haber geldi. Üzerine inşaat kalıbı düşen işçi hayatını kaybetti. Cenaze, otopsi yapılmak üzere hastane morguna kaldırıldı.
Burdur Gölhisar'da depoda çıkan ve iki eve sıçrayan yangında depo ve evler kullanılamaz hale geldi. Yangın itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla söndürüldü.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı. "Ailesinin, ülkesinin refahı ve huzuru için, daha insanca yaşanan bir dünya kurabilmek için, hayatın her alanında, aklıyla, emeğiyle, bilgisiyle çaba gösteren tüm işçi kardeşlerimin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum" ifadelerini kullandı.
Ankara'da etkili olan sağanak yağışların ardından ulaşımda aksaklık yaşandı. Bazı metro istasyonları zarar görürken, metro hatlarının bir kısmı kapatıldı.
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, 33 yaşındaki S.Y. sevgilisi 27 yaşındaki Gözde Yılmaz arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönmesi sonucu korkunç olay yaşandı. S.Y., genç kadını, otomobilindeki av tüfeğiyle ateş ederek öldürdü ve ardından silahı başına dayayarak intihar girişiminde bulundu. S.Y. olayda ağır yaralanırken, kadının cansız bedeni su kuyusundan çıkartılarak, İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.
İşçilerin günlük çalışma süresinin düşürülmesi için başlattığı mücadeleden doğan 1 Mayıs, dünyanın dört bir yanında bir asırdan fazladır emek ve işçi bayramı olarak kutlanıyor.
Adana'da iki gün önce meydana gelen miras kavgasında vurulan kişi, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Bakan Vedat Işıkhan ziyaret ettiği Sincan Belediyesi işçilerinin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayarak, "Çalışma hayatının dinamiklerini ve risklerini göz önüne alarak, gelecek yıllarda ortaya çıkabilecek fırsat ve tehditleri çok iyi analiz ederek işimizi, emekçimizi, geleceği hazırlamak zorundayız" dedi.
BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths yaptığı açıklamada "Gazze'ye daha fazla yardım sağlamak, Refah'a kapsamlı askeri saldırıyı meşrulaştırmak anlamına gelmez." dedi.