AK Parti 23'üncü yaşını kutluyor! AK Parti'nin önemli isimlerinden tv100'e özel açıklamalar: "Yeni sivil bir anayasa garantili demokrasinin formülüdür"

AK Parti 23'üncü kuruluş yıl dönümünü kutluyor. Bu önemli günde tv100 de Ankara'dan aralıksız yayınlarıyla partinin önemli isimleriyle AK Parti'nin dünü, bugünü ve yarınını konuşuyor. AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ve AK Partili birçok önemli isim bugünkü yayınlarda tv100 ekranlarında önemli açıklamalarda bulundu. Efkan Ala, 23 yılda çok önemli bir yol kat edildiğini söyleyerek kuruluş yıl dönümünde bir kez daha Türkiye'nin yeni sivil bir anayasaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan Türkiye'nin 39. partisi Adalet ve Kalkınma Partisi siyaset sahnesinde 23 seneyi geride bıraktı. 

Bugün AK Parti 23. yılını kutlarken tv100 de Ankara'da AK Parti'de gün boyu yaptığı canlı yayınlar ve özel konuklarıyla AK Parti'nin 23 yılı ve gelecekteki projeleri üzerine aralıksız yayınlarını sürdürüyor.

Bu kapsamda AK Parti Genelbaşkanvekili Efkan Ala, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu ve Leyla Şahin Usta; tv100 programcısı Başak Şengül, tv100 Ankara Haber Müdürü Bilgehan Atay ve tv100 muhabiri Ozan Ulaş Caymaz'ın canlı yayın konuğu oldu ve önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala AK Parti'nin 23 yılını değerlendirdiği konuşmasında, "Partimizin ilk kurulduğu günden bugüne bakınca ekonomik olarak geldiğimiz yerde Türkiye 3 kat büyüdü. Dünyada o gün için her problemin kaynağı olarak görülen bir ülkeden bugün orta-üst gelir grubunun en üstüne ulaştık. Gelişmiş ülkeler statüsüne çıkmak için 1 adımımız kaldı." dedi.

Ala ayrıca Türkiye'nin bugün geldiği en önemli ihtiyaçlarının başında yeni sivil bir anayasa olduğunun bir kez daha altını çizerek, "Yeni sivil bir anayasa değişikliğine şimdi ihtiyacımız var. Bu konuyu çok kıymetli buluyorum. Türkiye’nin geldiği bu aşamadan sonra defolu bir demokrasiden onarılmış demokrasiye geçtik ama garantili demokrasinin yolu sivil yeni bir anayasadır." dedi.

"AK PARTİ KURULDUĞUNDAN BUGÜNE TÜRKİYE 3 KAT BÜYÜDÜ"

Efkan Ala'nın açıklamalarından önemli satırbaşları şu şekilde:

AK Parti 23 yıldır kuruldu ama iktidara geldikten sonraki 22 yılında çok çeşitli bölgemizde sorunlar yaşandı. Arap Baharı, Irak-Suriye, Libya… Yanıbaşımızda Ukrayna-Rusya savaşı. Azerbaycan-Mısır ve Ermenistan savaşı… Çevremiz kısacası bir ateş çemberi. AK Parti iktidara geldiğinde de öyle bir manzara vardı. Ekonomide teslim alınan bu kötü tablonun gidişatını düzeltmek için Kemal Derviş çağrıldı ve gerçekten iyi programlar ortaya koydu.

O günden bugüne bakınca ekonomik olarak geldiğimiz yerde Türkiye 3 kat büyüdü. Dünyada o gün için her problemin kaynağı olarak görülen bir ülkeden bugün orta-üst gelir grubunun en üstüne ulaştık. Gelişmiş ülkeler statüsüne çıkmak için 1 adımımız kaldı.

"EKONOMİDEKİ BAŞARILARIMIZI DÜNYA DA GÖRDÜ"

Aldığımız tedbirlerle enflasyon aşağı düşmeye başladı. Bunu tek haneye indireceğiz. Dünya da bunu gördü. Derecelendirme kuruluşlarının kararlarına da yansıdı. Ancak herkes gibi biz de pandemi sonrası özellikle dünyada çıkan problemlerden etkilendik. Bizler de memurumuzun, emeklimizin, işçimizin hayat standardını yukarı çekmek için çalışıyoruz.

"AK PARTİ'YLE SİYASETTE BİR MAKAS DEĞİŞİMİ YAŞANDI"

Siyasette AK Parti’yle bir makas değişimi gerçekleşti. Siyaset bizim öncemizde vesayet kurumlarının tasarrufu altındaydı. Herkes konuşurdu ama MGK’da hangi bildiri okunacak ona bakılırdı ama şimdi Cumhurbaşkanımız ne söyleyecek diye bakılıyor. Geçen askeri şura toplantısı oldu ama olması gerektiği gibi oldu. AK Parti öncesine bir gidelim 1 ay öncesinden başlardı tartışmalar. Devir teslimlerde hükümete inanılmaz yol göstermeler fırça atmalar olurdu. Şimdi onların hiçbiri yok herkes işine bakıyor. Ordumuz daha da güçlendi. Dünyada Karabağ’dan Somali’ye kadar 20’ye yakın ülkede barışa hizmet ediyor ve içeride terörle mücadelede aldığımız mesafe ortada.  

"YENİ SİVİL BİR ANAYASA GARANTİLİ DEMOKRASİNİN FORMÜLÜDÜR"

Çok önemli bir husustur bu. Yeni sivil bir anayasa değişikliğine şimdi ihtiyacımız var. Bu konuyu çok kıymetli buluyorum. Türkiye’nin geldiği bu aşamadan sonra defolu bir demokrasiden onarılmış demokrasiye geçtik ama garantili demokrasinin formülü sivil yeni bir anayasadır.

Mevcut anayasının uygulanmasına ilişkin eleştiriler geliyor bazen. Bir anayasa kendi yasalarının uygulanmasını garanti altına almıyorsa eksik yapılmış demektir. İkincisi her gün anayasanın tartışıldığı, anayasanın sürekli olarak eklemelerin yapıldığı birbiriyle uyumsuz maddelerin olduğu anayasa kriz çözmez, sürekli kriz çıkarır. İşte bugün günümüzde de yargı organları arasında bunları yaşıyoruz. Demek ki burada bir sorun var. Yeni bir anayasayla sorunların çözülebilmesi genişler. Sorunun değil çözümün adresi olur anayasalar."

Programa katılan AK Partili diğer önemli isimler ise şunları söyledi:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi:

23 yıla baktığımız zaman hakikaten destanlar yazılan bir 23 yıl. Onun için her zaman her yerde söylediğim bir şey vardır cumhuriyet tarihimizin en uzun iktidarını AK Parti olarak biz yaşadık ve bu 23 yılı da hizmet destanlarıyla doldurarak bugün Türkiye’de, Türkiye’nin sokaklarında, caddelerinde başı dik alnı açık övüne övüne dolaşacak bir siyasi parti varsa bu AK Parti’dir.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri:

İçinde bulunduğumuz coğrafya zor bir coğrafya. Çeşitli avantajlar sunmakla beraber çok önemli sınamalar da ortaya koyan bir coğrafya, tarih boyunca da böyle olmuş. Bu coğrafya bizi, milletimizi, toplumumuzu mücadeleci bir karaktere kavuşturmuş aslında. Biz gerçekten millet olarak mücadeleci bir milletiz. Mücadele vermeyi seven ve mücadeleden vazgeçmeyen bir milletiz.

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin:

Toplumsal ihtiyaçlar değişiyor, toplumsal dinamikler değişiyor, toplumsal beklentiler, toplumsal hassasiyetler değişiyor. Bu değişime AK Parti en yüksek oranda ayak uydurma potansiyeline sahip bir parti. Recep Tayyip Erdoğan, muhafazakar demokrat devrimci bir lider. AK Parti muhafazakar demokrat kimliğiyle bu güne kadar ülkemize hizmet etmiş bir parti.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler:

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleri ve daha sonra 31 Mart seçimlerimiz oldu. Yaklaşık 3 buçuk aylık bir dönem geçmiş oldu. TBMM’de Cumhur İttifakı olarak bizler bu dönem içerisinde yaklaşık 21 adet çok önemli kanun düzenlemeyi kabul etmişiz. Yine 52’ye yakın Uluslararası sözleşme hayata geçti.

Bizim mottomuz umudun, icraatın ve geleceğin partisi. Uzun yıllardır bölgemiz küresel manada Rusya-Ukrayna savaşıyla ve onun öncesinde başka bölgelerde, bizim de doğrudan ulusal güvenliğimizi, milli güvenliğimizi ilgilendiren, gerek Libya, gerek Mavi Vatan konusu, gerek Suriye’nin Kuzey’indeki terör yapılanmaları konusunda uzun zamandır bir mücadele içerisinde dünya barışına hizmet etme noktasında bir çabanın içerisindeyiz.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu:

Biz demokrasiye inanarak milletimize güvenerek yola çıktık. Milletimizin gündemi neyse milletimizin önceliği neyse onunla yol yürüdük ve bu millette doğrudan karşılığını buldu. Bu büyük başarı beraberce milletimizin başarısı olarak da sandığa ve icraatlara yansıdı.

22 yıldır kesintisiz iktidarda olmanın sırrı her dem yenilenme ve tazelenme şuurudur ve gerçekliğidir. AK Parti dinamik bir partidir. Hem geleneklerine bağlı hem de önce hayalleri ortaya koymak, o hayalleri hedeflere dönüştürmek ve bunları gerçekleştirerek milletin hizmetine sunmak ideali ve çabası içerisinde olmuştur. Bu noktada eksiklikler, aksaklıklar olduğunda bunlara dair gerekli adımları atarak, onları aşarak, yeni bir hikaye yazarak milletle beraber hedeflerine doğru yürümeye devam etmiştir. Biz çok badireler atlattık.

AK Parti Grup Başkan Vekili Leyla Şahin Usta:

AK Parti Grup Başkan Vekili Leyla Şahin Usta: 23 yıla herkesin hayatına dokunmuş olmakla imza attık diye düşünüyorum. 23 yıl önce kurulduğunda Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız “Bu partiyi millet kurdu, biz tabelayı astık” dedi. Mesele parti kurmak değil, Mesele o partiyi hangi güçle kurdunuz? Neye dayandınız? Temel hedef ve ilkeleriniz ne? Bence 23 yılın ve AK Parti’nin en önemli başarısı siyasetin alanını genişletmek. #

AK Parti Grup Başkan Vekili Leyla Şahin Usta: AK Parti reformist bir parti. Bazen Reformist özelliğinizi kaybettiniz” diye eleştiri alıyoruz. Hayır hiç kaybetmedik. Tam tersine bunu daha büyük mecralarda yapmaya çalışıyoruz.

Ben çalışılırsa yapılabileceğine ve olabileceğine inanıyorum. Gerçekten samimiyetle bu ülke için doğru bir şey yapmak istiyoruz diyen herkesin “Bu çalışmayı yapmalıyız” dediğini de biliyorum. Ama yok “Biz Türkiye’yi geri götürelim, vesayet odakları hala güç olarak bir tarafta dursun” diyen varsa onlar bu masaya yanaşmayacaktır. Toplumun sorunlarının farkındayız. Zor bir dönemden geçtiğimizin de farkındayız. Ama 23 yılda her yıl mutlaka bir sorunla, bir gerilimle uğraşmışız. Bizi ayağımızdan sürekli aşağı çeken bir güçle mücadele ettik.

Açıkçası güncel rakam değil bendeki de. Bende basından ve sizlerle yaptığımız görüşmelerle takip ediyorum. Son rakam benimde bildiğim 13 tane Belediye Başkanı katılacak ve 2 Milletvekili.