AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın'dan tv100'de önemli açıklamalar: "Tehlike artık herkes için"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın, tv100'de Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programına konuk oldu. Yalçın, dünyanın gündemindeki Orta Doğu'daki çatışmalardaki son duruma dair önemli değerlendirmeler yaptı. Yalçın, İsrail'in hafife alınmaması gereken bir güç olduğunu söyleyerek Netenyahu rejmiini Hitler Almanya'sına benzetti ve 'tehlike artık herkes için' diyerek uyarıda bulundu.

tv100'ün ilgiyle izlenen programı Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım’a AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın konuk oldu. Yalçın, gündemdeki Orta Doğu gerginliği ve İsrail-Gazze-Lübnan-İran hattındaki çatışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yalçın "İsrail'i küçümsemek bölgenin hatası. İsrail her adımını önceden planlayıp günü geldiğinde uyguluyor. Bir filmde silah gözüküyorsa o silah filmin bir yerinde mutlaka patlar. Bugün için 2. Dünya Savaşı ile benzer bir dönemden geçtiğimizi söyleyebiliriz o yüzden tehlike herkes içindir." dedi.

Hasan Basri Yalçın'ın açıklamalarından önemli satır başları şöyle:

'İSRAİL'İ KÜÇÜMSEMEK BÖLGENİN HATASI' 

"İsrail’in baştan itibaren çok büyük planları var. Büyük İsrail, vadedilmiş topraklar dedikleri İsrail haritası. Nihayetinde İsrail’in Büyük İsrail’i kurguladıkları çok net bir tarifle denizden nehire kadar. İsrail ile bir sınır paylaşıyorsanız hastalıklı bir yapı gibi İsrail yavaş yavaş her adımını planlayarak günü geldiğinde o eylemlerini sahnelemek için hazırlığını yapıyor.

‘NETANYAHU REJİMİ HİTLER ALMANYA’SINA BENZİYOR’

Ben zaman zaman İsrail’i 2. Dünya Savaşı öncesi Hitler’in davranışlarıyla kıyaslıyorum. Hem ideolojik olarak sonsuz derecede yayılma hem de bütün planlama biçimleri ve hareket tarzları bakımından da bugünkü Netanyahu Rejimi, Hitler Almanya’sına benziyor.

"TEHLİKE HERKES İÇİN"

Bir filmde silah gözüküyorsa o silah filmin bir eyrinde muhakkak patlar. Bu silahın bir yerde patlayacağını biliyoruz ancak nerede bilmiyoruz. 3. Dünya Savaşı'nı devletlerin cephe savaşıyla konvansiyonel bir savaş yürüteceği şeklinde düşünüyorsanız hatalı düşünürsünüz. Artık yeni ortamda milis veya terör örgütleri üzerinden devletlerin birbiriyle çatışması üzerinden oluyor. Bugün için 2. Dünya Savaşı ile benzer bir dönemden geçtiğimizi söyleyebiliriz o yüzden tehlike herkes içindir."

TÜRKİYE SİYASETİNİN GÜNDEMİNE İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELER

"BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI OLARAK GÖRÜYORUM"

(Bahçeli'nin DEM Partililerin elini sıkması) "Keşke toplumumuzda birliğimizi beraberliğimizi bozacak hiçbir siyasi parti, hiçbir terör örgütü olmasa ama maalesef siyasetin ve uluslararası düzenin de bir gerçeği, siyasetin bazı kesimleri birlik ve beraberlik duygusunun gereğini yeterince kavramıyorlar."