AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Filistin devletinin tanınması gerekiyor

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin "31. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı" Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde açıklamalarda bulundu. Çelik, "Filistin devletinin tanınması gerekiyor. Bu konuda ilerlemeler var" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Filistin devletinin tanınması gerekiyor

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen "31. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"nda açıklamalarda bulundu.

"DÜNYANIN BUNA DUR DEMESİNİN ZAMANI GELMİŞTİR"

Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"Birinci gündemimiz Gazze'deki katliam siyasetidir. Biliyorsunuz, 1995 Srebrenitsa katliamıyla ilgili 11 Temmuz'un bir anma günü olarak gerçekleşmesi konusunda bir karar aldı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu. Bu son derece kıymetlidir. Bu günlerde de bunun daha büyük bir anlamı vardır. Katliam siyaseti cezalandırıldı. Ve çok geç de olsa 1995 Srebrenitsa Katliamı'ndaki kurbanların anılarının taze tutulması onların yad edilmesi için bu karar alınmış oldu. Bu kadar geç kalınmasın Gazze konusunda. Ve bunun daha fazlasına müsaade edilmesin. Bütün dileğimiz odur. 

Bugün katbekat fazlasını Netanyahu gerçekleştirmektedir. O sebeple dünyanın buna dur demesinin zamanı gelmiştir. 

Sürecin başından beri takip edersek Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu ilke ve prensipleri aynı şekilde uluslararası ceza mahkemesi tarafından ortaya konulduğunu net bir şekilde görüyoruz.

Dünyanın vicdanı buna tepki veriyor ve bir hakkı yerine getirmek için Filistin devletinin tanınması konusunda çok ciddi ilerlemeler kaydediliyor. İrlanda, İspanya, Norveç ve Slovenya'nın yaptığı bir hakkın teslim edilmesi açısından çok önemlidir. Bunun devamının gelmesi gerektiğini ifade ediyoruz. "