Akdeniz mülteci mezarlığı gibi: Sadece bu yıl 884 mülteci hayatından oldu

Akdeniz’de mültecileri kurtarma görevini üstlenen ekipler artık büyük bir tehdit altındalar. Türkiye dışında pek çok ülkenin gemilerinin çekilmesiyle, insan kaçakçıları daha da pervasızlaştı ve deniz korsanlığına yöneldi. Bu durum, mülteci kurtarma ekiplerini bile hedef haline getirdi. Çaresiz mülteciler, ölümlerden ölüm beğenmek zorunda kalıyor.

Akdeniz mülteci mezarlığı gibi: Sadece bu yıl 884 mülteci hayatından oldu

Son olarak, bir grup deniz korsanı mültecilerin bulunduğu bota yanaştı. Panikleyen mülteciler kendilerini suya attı. Ekipler zamanında müdahale etmemiş olsaydı, büyük bir facia yaşanabilirdi. Olayı kurtarma çalışmaları sırasında S.O.S Mediterranée adlı yardım kuruluşunun kamerası tarafından görüntüler paylaşıldı. Korsanlar, mültecileri soyduktan sonra ölüme terk etti. Ancak korsanların kimliği veya nereden geldikleri henüz belirlenmiş değil.

Bu tür olaylar tek örnek değil. Sadece 24 saat içinde 231 kişi kurtarıldı ve bir mülteci faciasının önüne geçildi. Kurtarılanların çoğu, yardım kuruluşları aracılığıyla İtalya’ya gönderildi. Birleşmiş Milletler Göç Örgütü’nün verilerine göre, bu yıl yalnızca 48’i çocuk olmak üzere 884 göçmen hayatını kaybetti. Akdeniz, adeta bir mülteci mezarlığına dönüştü.