AKOM'dan İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı

AKOM'dan mega kent İstanbul için son dakika açıklaması geldi. İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde şiddetli yağış uyarısında bulunan AKOM olası olumsuzluklara karşı vatandaşlarımıza önlem çağrısında bulundu. Akşam saatlerinden itibaren etkili olması beklenen kuvvetli sağanak yağışın Pazartesi akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

AKOM'dan İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı

İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM, Marmara Bölgesi ve İstanbul için son dakika uyarısında bulundu. Akşam saatlerinden itibaren etkili olması beklenen gök gürültülü sağanak yağmurun Pazartesi akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. 

MEGA KENT İSTANBUL'U ŞİDDETLİ SAĞANAK BEKLİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı’ndan (AKOM) İstanbul ve Marmara Bölgesi için bu akşamdan itibaren etkili olacağı tahmin edilen ve Salı günü akşam saatlerine kadar etkisini sürdürmesi beklenen yağış uyarısı geldi. AKOM’un açıklamasında, “İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde akşam saatlerinden (22.00) itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkili olması bekleniyor. Bu nedenle, halihazırda 27-29 dereceler civarında yaz değerlerinde seyreden sıcaklıkların, rüzgarın kuzeyli yönlerden (Karayel) kuvvetlenmesi (40-60km/s) ile birlikte 8-10C birden azalacağı, beraberinde il genelinde sabah saatlerine kadar yer yer kuvvetli sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor” ifadelerine yer verildi.

 

AKOM'dan İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı - Resim : 1

KARADENİZ KIYILARINDA ETKİLİ OLACAK

Salı akşam saatlerine kadar bölgede aralıklarla devam etmesi beklenen yağışların Şile, Beykoz, Çekmeköy ve Tuzla gibi kuzey ve doğu bölgelerimizde kuvvetli olabileceği, sıcaklıkların ise Çarşamba gününden itibaren tekrardan mevsim normalleri üzerine yükseleceği öngörülüyor.

 

AKOM'dan İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı - Resim : 2