AKOM'dan sıcak ve nem uyarısı: Sıcaklıklar 5-10 derece yüksek hissedilecek

İstanbul başta olmak üzere ülkenin tamamına yakını Afrika ve Basra kökenli sıcak havanın etkisine girdi. AKOM, sıcaklıkların 37 dereceye kadar çıkacağını açıkladı ve uyardı: "Yaşlı, çocuk, hamile ve astım ile kalp hastaları güneşten uzak durun."

AKOM'dan sıcak ve nem uyarısı: Sıcaklıklar 5-10 derece yüksek hissedilecek

Sıcaklar bunaltıyor. Daha da sıcakları bu hafta sonu yaşanacak. Yüksek nem, sıcaklık değerlerini 5-10 derece daha yükseltiyor. Afrika ve Basra kökenli sıcak hava dalgaları etkisini sürdürüyor. Özellikle nem oranının da artmasıyla hava bunaltıcı olabiliyor. Verilere göre de geçtiğimiz ay Türkiye'de son 53 yılın en sıcak Haziran ayı yaşandı.

İstanbul da bu havalardan nasibini aldı. Sıcaklık bu derecede ancak, yüksek nem bu değerleri artıracak. AKOM, yüzde 50 ile yüzde 95 arasında seyreden yüksek nem sebebiyle sıcaklık değerlerinin ölçülenden 5-10 derece daha yüksek hissedilebileceğini açıkladı. Bu kapsamda yaşlılar, hamileler, çocuklar ve astım ve kalp yetmezliği gibi rahatsızlığı bulunan vatandaşlara uyarı yapıldı. Güneşli ortamdan uzak durmaları istendi.

Peki bu sıcaklıklar daha ne kadar sürecek? İstanbul'da hava sıcaklıklarının 22 Temmuz'a kadar mevsim normallerinin 4-7 derece üzerinde seyredeceği belirtildi. 23 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında ise mevsim normalleri civarı ile 1-3 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.