Albatros park olarak kaldı
Büyükçekmece Belediyesi'nin plan değişikliği yaparak imara açmak istediği Albatros Parkı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nden döndü. İmar ve Bayındırlık Komisyonu Albatros'un afette toplanma yeri ve park olmasına karar verdi. Ercan Öztürk'ün özel haberi.
Önce etrafını tellerle ördüler, sonra ağaçları kestiler. Büyükçekmece Belediyesi'nin imara açmak istediği Albatros Parkı, Meclis'ten döndü ve Albatros park olarak kaldı.
İmar planlarında turistik alan olarak görünen Albatros Parkı ilk olarak 2015 yılında Büyükçekmece Belediye Meclisi'nde gündeme gelmişti.
Büyükçekmece Belediyesi, Albatros'un 30 bin metrekarelik bölümünün imara açılması için plan değişikliği kararı aldı.
2016 yılından itibaren Albatros için harekete geçen belediye ilk olarak Albatros'ta 50-60 yıllık ağaçları kesmeye başladı.
Ağaçların kesilmesiyle birlikte çevreciler ayaklandı. Parkın içinde çadırlar kuran çevreciler günlerce nöbet tuttular.
Başta CHP milletvekili Ali Şeker, Melda Onur gibi isimler olmak üzere çok sayıda CHP'li eyleme destek verdi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2016 yılında parkın yüzde 60'ının konut, yüzde 40'ının da turizm alanı olması için meclis kararı aldı.
Büyükçekmece Belediyesi imara açılan yeri 2017 yılında bir inşaat şirketine 160 milyon liraya sattı.
Dört yıldır etrafı tellerle çevrili duran Albatros'la ilgili yeni bir karar çıktı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Albatros'un afet anında halkın toplanma yeri ve park olmasına karar verdi.
Bir önceki planda konut, ticari alan olarak işlenen yerlerin tamamı parka dönüştürülmüş oldu.
2016 yılında Albatros için ilk ret oyun veren Hüseyin Sağ ise "Neticede ret oyu kullanarak doğru yapmışız, Albatros park oldu "paylaşımını yaptı.