Almanya çeyrek finalde! Danimarka'yı 2-0 devirdi

EURO 2024 son 16 turu maçında Almanya, Danimarka'yı 2-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. Etkili olan yağış nedeniyle bir süre durdurulan karşılaşma turnuvanın unutulmaz maçları arasında yerini aldı.

Almanya çeyrek finalde! Danimarka'yı 2-0 devirdi

Almanya ile Danimarka, EURO 2024 son 16 turunda BVB Dortmund Stadı'nda karşı karşıya geldi. Büyük heyecana sahne olan mücadeleyi Almanya, 2 golle kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı.

MAÇA YAĞMUR ENGELİ

Karşılaşma oldukça yüksek tempoda başlarken 35. dakikada yoğun yağış nedeniyle hakem Michael Oliver, futbolcuları kenara yolladı. Yağmurun şiddetini artırması ve doluya dönmesi sonrası futbolcular soyunma odasına gitti. Yağışların şiddetini azaltması sonrası karşılaşma kaldığı yerden devam etti. Kalan 10 dakikada iki takım da gol bulamadı ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

HAVERTZ VE MUSIALA TURU GETİRDİ

Mücadelenin 2. yarısı da hızlı başladı. 48. dakikada Danimarka, Andersen ile golü buldu. Ancak VAR incelemesi sonrası gol, ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. 53. dakikada ise Almanya'nın kazandığı penaltıda Havertz takımını öne geçiren isim oldu. 68. dakikada ise Musiala sahneye çıktı ve skoru 2-0'a getirdi. Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol çıkmadı ve Almanya çeyrek final biletini alan taraf oldu.

RAKİBİ BELLİ OLACAK

Almanya, çeyrek final turunda İspanya-Gürcistan maçının galibiyle karşılaşacak. Mücadele 5 Temmuz saat 19:00'da oynanacak.