Almanya'dan Türkiye'nin beklediği Eurofighter savaş uçağı kararı

Almanya, Türkiye'nin Eurofighter savaş uçağı alımı için beklediği kararı verdi. Buna göre konuyla ilgili uzun bir süredir engel çıkaran Almanya, teknik görüşmelerin başlamasını onayladı. Böylece İngiltere, İtalya, İspanya ve Almanya'dan gelen teknik uzmanlar Türkiye'de 3 hafta sürecek görüşmelere başladı.

Almanya'dan Türkiye'nin beklediği Eurofighter savaş uçağı kararı

Türk Hava Kuvvetleri'ne 40 adet Eurofighter Typoon savaş uçağı alımıyla ilgili çok kritik bir aşama geçildi. Almanya, uzun bir süredir satışı engellemesinin ardından teknik görüşmelerin başlamasına onay verdi.

Eurofighter konsorsiyumunu oluşturan İngiltere, İtalya, İspanya ve Almanya'dan uzmanların bulunduğu teknik bir heyet Türkiye'ye gelerek görüşmelere başladı.

İLK AŞAMADA 24 ADET ALINACAK

Yaklaşık 3 hafta sürmesi planlanan görüşmelerde savaş uçaklarının tedarik sürecinin aşamaları, personel eğitimlerinin nasıl yapılacağı, bakım programlarının uygulanması başta olmak üzere birçok teknik ayrıntı değerlendirildi.

Türkiye, ilk aşamada 24 Eurofighter savaş uçağı alacak. Sonraki aşamada da sayı 40'a tamamlanacak.

Uzmanlar, Milli savaş uçağı KAAN'ın ve F-16 Blok 70 savaş uçaklarının envantere girmesine kadar geçecek süreçte en uygun çözümün Eurofighter olacağını belirtiyor.