Altın karar veremedi, alıcılar dikkat! Önce fırladı, sonra bir anda düştü

Altında günler önceden başlayan hareketlilik hala hız kesmeden devam ediyor. Binlerce altın yatırımcısının kafasını karıştıran iniş çıkış bugünde istikrar ile sürüyor. Önce ibresi yukarı fırlayan daha sonra ise hızla düşen altının hızına kimse yetişemiyor.

Altın karar veremedi, alıcılar dikkat! Önce fırladı, sonra bir anda düştü

Altında kafaları karıştıran hareketlilik devam ediyor. Önce yukarıya fırlayan altın şimdi ise hızla geri düştü. Binlerce altın yatırımcısının gözü hızla çıkıp sonra düşen altın fiyatlarında takılı kaldı. Uzun zamandır rekor serisi bulunan altın piyasasında, haftanın ilk iş günü yükseliş yaşanıyor. Çeyrek altın bugün 5 bin lirayı aşarken, yarım altın da 10 bin lirayı geçti. Ardından altında aşağı yönlü ivme başladı.

PİYASALARDA TANSİYON YÜKSELDİ

Dünyanın önde gelen merkez bankalarının geçtiğimiz haftalarda art arda politika faizi kararlarını açıklamasının ardından piyasalarda tansiyon daha da yükseldi. Vatandaşın en çok tercih ettiği yatırım araçları olan döviz ve altında peş peşe rekorlar geldi. Haftanın ilk iş günü altından yine yukarı yönlü bir hareket mevcutken, aniden iniş başladı.

İşte 30 Eylül 2024 Pazartesi gününde güncel altın fiyatları…
Gram altın satış fiyatı: 2.921,21 TL
Çeyrek altın satış fiyatı: 5.026,00 TL
Yarım altın satış fiyatı: 10.050,00 TL
Tam altın satış fiyatı: 19.998,70 TL
Cumhuriyet altını satış fiyatı: 20.030,00 TL
Gremse altın satış fiyatı: 50.150,13 TL
Ons altın satış fiyatı: 2.658,21 dolar

 

Altın karar veremedi, alıcılar dikkat! Önce fırladı, sonra bir anda düştü - Resim : 1